Οι στοχευμένες συναντήσεις με Τουριστικούς παράγοντες υψηλού κύρους της Γερμανίας σηματοδότησαν την οργανωμένη παρουσία του Δήμου Σκιάθου στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τουρισμού, “ITB 2018” στο Βερολίνο που πραγματοποιήθηκε 7-11 Μαρτίου 2018.

Με αφετηρία τις αισιόδοξες προβλέψεις που θέλουν την Ελλάδα νικήτρια στη “μάχη” της διεκδίκησης των Γερμανών Τουριστών για το 2018, ο Δήμος Σκιάθου εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο Σκιάθου, κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Παναγιώτη Διολέττα.

Πραγματοποίησαν επαφές με Tour Operators, δημοσιογράφους, ταξιδιωτικούς πράκτορες, bloggers και επαγγελματίες, προκειμένου να προβάλλουν τις διαφορετικές πτυχές του προορισμού και τις ειδικές μορφές Τουρισμού και να αξιοποιήσουν άμεσα τις ευνοϊκές συγκυρίες με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη διεύρυνση της Τουριστικής περιόδου.

Κομβικής σημασίας χαρακτηρίστηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του κορυφαίου Tour Operator Alltours, της Προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, κυρίας Βίκυς Στρούμπου και αντιπροσωπείας του προορισμού με τον κ. Διολέττα και τον κ. Αλέκο Ευσταθίου, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Έπειτα από πολύμηνη προεργασία με τον Tour Operator, το Γραφείο ΕΟΤ που κατέβαλλε καθοριστικές προσπάθειες, το Δήμο Σκιάθου και τη βοήθεια ειδικών στον Τουρισμό, συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά θέματα, ώστε να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, στρατηγική συνεργασία που περιλαμβάνει σειρά παρουσιάσεων σε πράκτορες και δημοσιογράφους σε Γερμανικές πόλεις ενώ θα ακολουθήσουν ταξίδια εξοικείωσης στις αρχές του καλοκαιριού.

Η σημαντική αυτή συνέργεια αναμένεται να δώσει ώθηση στην προβολή και ουσιαστική διείσδυση του προορισμού στην Γερμανική αγορά. Σημειώνεται, πως η εκθεσιακή παρουσία του Δήμου διανθίστηκε με τη διανομή προωθητικού υλικού και την ενημέρωση εκατοντάδων επισκεπτών σχετικά με τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, τις θαλάσσιες δραστηριότητες, τα μονοπάτια, τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού και την ποιότητα υπηρεσιών στο νησί του Παπαδιαμάντη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας