Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη  είχε ο  Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος την  Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, παρουσία του Βουλευτή Νομού Κέρκυρας, Κωνσταντίνου Παυλίδη και του Αντιδήμαρχου, Γεωργίου Λύχνου.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Παξών ενημέρωσε τον υπουργό για την ανάγκη διασφάλισης της υδροδότησης των Αντιπάξων, μέσω ενός έργου που περιλαμβάνει μια μικρή μονάδα αφαλάτωσης και ένα κεντρικό  δίκτυο ύδρευσης, όπως επίσης υπογράμμισε την ανάγκη ενός μικρού οδικού δικτύου .

Επίσης,  συζητήθηκαν θέματα και εξετάστηκαν οι επιλογές του δήμου στις δεδομένες συνθήκες σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό  αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων του νησιού.

Τέθηκε επίσης το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του δήμου προκειμένου να υλοποιήσει έργα αποκατάστασης ζημιών που οφείλονται στα πρόσφατα  ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την έκτακτη χρηματοδότηση  προς το δήμο Παξών και αναφέρθηκε στην καλή  συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο φορέων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, διαβεβαίωσε τη δημοτική Αρχή ότι θα εξεταστεί το συντομότερο το αίτημα ενίσχυσης για την αποκατάσταση ζημιών.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε σχέση με τις δυνατότητες επαρκούς υποστήριξης  των ΟΤΑ με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν άμεσα και προβλέπουν απλές και σύντομες διαδικασίες για στοχευμένες δράσεις, μεταξύ άλλων για προμήθεια μηχανημάτων έργου, για την κατασκευή παιδικών χαρών, για έργα στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης, αγροτική οδοποιία και ανέγερση δημοτικών κτηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας