Η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, συμμετείχε και μίλησε στις εργασίες της ειδικής κλειστής συζήτησης για τον τουρισμό (think tank) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ της Λουκέρνης. Το World Tourism Forum Lucerne (WTFL) αποτελεί την καθιερωμένη συνάντηση των ηγετών της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και εκπροσώπων των κυβερνήσεων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση για το σχεδιασμό των αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό.

Η κα Κουντουρά, στην τοποθέτησή της παρουσία του πρωθυπουργού της Σάντα Λουτσία κ.Allen Michael Chastanet, του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai, και 40 και πλέον Υπουργών και κορυφαίων στελεχών των διεθνών τουριστικών και ταξιδιωτικών ομίλων, αναφέρθηκε στις δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης νέων συνεργασιών σε επίπεδο κρατών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών μεριδίων και των επενδύσεων με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Παρουσίασε την επιτυχημένη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, με ορίζοντα τετραετίας, και επισήμανε τις υψηλές τουριστικές επιδόσεις της χώρας.

Η κα Κουντουρά συμμετείχε και στις εργασίες του Φόρουμ, με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργο Τζιάλλα και την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία κα Χαρά Σκολαρίκου. Το Φόρουμ διεξάγεται με τη συμμετοχή 400 και πλέον κυβερνητικών εκπροσώπων και Υπουργών, Διευθυνόντων Συμβούλων και επικεφαλής των κορυφαίων διεθνών ομίλων του τουρισμού, ακαδημαϊκών και επενδυτών.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, η Υπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ελβετίας, κ. Johann Schneider-Ammann, αρμόδιο και για τον τουρισμό, και πρώην πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας, ενώ ο Ελβετός Υπουργός εκφράστηκε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και εξήρε τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού.

Σε συνάντησή του με τον Υφυπουργό Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων της Ελβετίας, κ. Richard Kampf, o κ. Τζιάλλας παρουσίασε το επενδυτικό περιβάλλον στον τουρισμό και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική για την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας στην αξιοποίηση της εμπειρίας της Ελβετίας και της παροχής τεχνογνωσίας όσον αφορά ειδικότερα την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ψηφιακών πλατφορμών, φαινόμενο, που λόγω της ραγδαίας ανάπτυξής του, απασχολεί και την Ελβετία σε θεσμικό επίπεδο για τη διαμόρφωση του πλαισίου αντιμετώπισής του.

Στη συνάντηση με τον Επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ελβετίας κ. Juerg Schmid συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων και θεματικού τουρισμού, καθώς και η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του τουριστικού τμήματος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κ. Αlain Dupeyras, εν όψει της προγραμματιζόμενης για τα τέλη Μαΐου επίσκεψης του κ. Τζιάλλα στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι με θέμα την ενδυνάμωση της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας