Θεοχάρης, ΠΟΤ

Σειρά διμερών συναντήσεων είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο περιθώριο της 112ης Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας κ. Ahmad Al-Khateeb, κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή επιθυμία τους να ενισχύσουν την διμερή τους συνεργασία στον τουρισμό. Κύριο μέλημα είναι η αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών. Ο Έλληνας Υπουργός συνάντησε τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Dr. Khaled Ahmed El-Enany, κατά την οποίαν συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά με τον ΠΟΤ για την υιοθέτηση κοινών κριτηρίων και πρωτοκόλλων για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών.

Ο κ. Θεοχάρης συνομίλησε και με την υπουργό Τουρισμού, Χειροτεχνίας, Αεροπορικών Μεταφορών και Κοινωνικής Οικονομίας του Μαρόκου, Nadia Fettah. Στη συνάντηση, η τελευταία ενημέρωσε τον κ. Θεοχάρη σχετικά με την πρόθεση της χώρας της να «ανοίξει» τις πόρτες εισόδου για τους τουρίστες κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης: «Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΤ είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με ομολόγους μου, καθώς και με τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ. Συνισταμένη των συμπερασμάτων από τις συναντήσεις αυτές είναι πρώτον, η αναγνώριση της πολύ επιτυχημένης επανεκκίνησης του τουρισμού από τη χώρα μας με ασφαλείς διαδικασίες και με ξεκάθαρο μήνυμα, δεύτερον, η ανάγκη συνεργασίας για τη διευκόλυνση του συντονισμού των κανόνων μετακίνησης των τουριστών ως προϋπόθεση για την ομαλή τουριστική χρονιά που μας έρχεται και, τρίτον, η θέληση για εμβάθυνση της συνεργασίας με τη χώρα μας προς όφελος και των δυο μερών. Ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αποδώσουν ουσιαστικούς καρπούς μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας