Καθώς το περιβάλλον και η αναγκαιότητα για την προάσπιση και την εν γένει φροντίδα του παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο ακόμη και στην έκφανση του τουρισμού, οι κατά τόπους καινοτόμοι οργανισμοί DMO επιχειρούν αφενός μεν να ενσωματώσουν «πράσινα» χαρακτηριστικά στο συνολικότερο «προϊον» που πραγματεύονται και αφετέρου δε πιέζουν για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών που εν συνεχεία θα συνδράμουν στην προώθηση μιας φιλικής προς το περιβάλλον εικόνας στο διεθνές τουριστικό στερέωμα.

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος δείχνει να πρωταγωνιστεί η πόλη της Κοπεγχάγης, καθώς έχει θέσει ως βασικό της στόχο να αποτελέσει την κορυφαία κλιματικά ουδέτερη πρωτεύουσα χώρας σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τον Patrik Gustvasson, Διευθύνων Σύμβουλο του  κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ με τον τίτλο: “Redefining Realities: #someReactDifferent”.

Το Copenhill στην καρδιά της Κοπεγχάγης

«Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε υιοθετήσει μια σειρά από πρωτοποριακές προσεγγίσεις και σχεδιασμούς προκειμένου να καινοτομήσουμε στην απόκτηση μιας απόλυτα «πράσινης» υποδομής. Το τελευταίο μας… απόκτημα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το άρτι εγκαινιασθέν CopenHill, μια πλήρως τεχνητή πίστα για σκι και μια περιοχή αναζωογονητικής πεζοπορίας, η οποία και έχει κτιστεί στην κορυφή ενός καινούριου κέντρου διαχείρισης αποβλήτων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης! Πλέον, επί καθημερινής βάσεως και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν σκι στην τεχνητή πίστα μήκους 400 μέτρων και με 4 σημεία πραγματοποίησης αλμάτων διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, να απολαύσουν έναν περίπατο στο επικλινές έδαφος, να κάνουν τζόκινγκ, ποδηλασία, skating, αναρρίχηση στον μεγαλύτερο σχετικό τοίχο σε παγκόσμιο επίπεδο, συνολικού ύψους 80 μέτρων κ.ο.κ. Παράλληλα, θα μπορούν να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους, να φάνε ή απλά να εκμεταλλευτούν την εντυπωσιακή ταράτσα που βρίσκεται σε ύψος 78 μέτρων προκειμένου να θαυμάσουν τον ορίζοντα και την θέα που αυτός χαρίζει. Μάλιστα, σε πρώτη φάση έχει υπολογιστεί πως το CopenHill θα προσελκύσει τουλάχιστον 300.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση. Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα σημείο σταδιακής προσέλκυσης του ενδιαφέροντος ενός niche τμήματος τουριστών, οι οποίοι επιθυμούν να το δουν από κοντά ώστε να αντιληφθούν ιδίοις όμμασι το «πάντρεμα» της βιωσιμότητας με την ασφάλεια και την τεχνολογία με την φροντίδα για το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή!», ανέφερε με αίσθημα περηφάνειας ο κ. Gustvasson

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας