Συνεργασία της ΜΚΟ “The Tipping Point” με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη

Συνεργασία της ΜΚΟ “The Tipping Point” με το Ίδρυμα Γ. & Α. ΜαμιδάκηΣε μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία προέβη το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Tipping Point. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ υλοποιεί τη δράση «Συνδέοντας σχολεία της Κρήτης με τον κόσμο του Τουρισμού» που έχει ως στόχο την ανάδειξη της αξίας του κλάδου του Τουρισμού ως επιλογή ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας με την υποστήριξη φυσικά του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

Η εν λόγω δράση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης που «βλέπει» πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα τουριστικών επαγγελμάτων και εμπειριών εντός της τουριστικής σεζόν καθώς και στην κάλυψη της ανάγκης για ενημέρωση μαθητών για το συγκεκριμένο κλάδο.

Πρόκειται να υλοποιηθεί αρχικά σε 5 σχολεία της Κρήτης, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω Live Video με επαγγελματίες του χώρου και να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις, σχετικά με επιλεγμένες θεματικές ενότητες του τουρισμού. Για παράδειγμα, ποιες είναι οι θέσεις εργασίας σε μια ξενοδοχειακή μονάδα, τι σημαίνει ο τουρισμός για μια τοπική οικονομία, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ποια είναι η καθημερινότητα ενός σεφ, πώς δημιουργώ τη δική μου τουριστική επιχείρηση, ποιος είναι ο ρόλος ενός ξενοδόχου, τουριστικό μάρκετινγκ, κα.

Για την υλοποίηση της δράσης, η οποία θα διαρκέσει 15 μήνες, θα δημιουργηθεί μια κοινότητα μεντόρων που θα αναλάβει να ενημερώσει τους μαθητές τόσο για τις προοπτικές εξέλιξης που υπάρχουν στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και πως έχει αλλάξει η τοπική οικονομία και κοινωνία μέσα από τον Τουρισμό. Η κοινότητα αυτή θα αποτελείται από μέντορες διαφόρων ειδικοτήτων τουριστικών επαγγελμάτων καθώς και από διαφορετικά τμήματα μιας ξενοδοχειακής μονάδας, έτσι ώστε να παρουσιάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές επιλογές στο συγκεκριμένο κλάδο.

Σχετικά με το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη φιλοξενεί εκθέσεις ποικίλων μορφών εικαστικής έκφρασης, η μόνιμη συλλογή του, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται, περιλαμβάνει μέχρι στιγμής δεκάδες έργα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κιβωτός τέχνης, φυλάσσοντας κάποια από τα έργα που φιλοτεχνούνται και θέτοντάς τα στη διάθεση των επισκεπτών των ξενοδοχείων του ομίλου bluegr Hotels & Resorts.  

Το όραμα και οι στόχοι του ιδρύματος εκφράζονται όχι μόνο μέσα από την ενασχόλησή του με τις τέχνες, αλλά και μέσα από άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν τον Πολιτισμό σε όλες τους τις εκφάνσεις. Συμμετέχοντας ενεργά στις εξελίξεις της σύγχρονης εποχής, και απαντώντας δημιουργικά στις ανάγκες της, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη οικοδομεί ένα μωσαϊκό δράσεων, επωφελών για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον ενώ αποστολή του είναι να επινοεί, συντονίζει, ενθαρρύνει, υλοποιεί προγράμματα και δράσεις που συνάδουν με το όραμά του και αφορούν τρείς βασικούς πυλώνες, τις τέχνες, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στόχος είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας, η ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες επιμόρφωσης, η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των δεσμών τουρισμού και πολιτισμού, η αποκατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος, η προβολή και υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές και επιχειρηματικές του δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας