Συνεργασία του ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Ningbo της Κίνας

Συνεργασία του ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Ningbo της Κίνας στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού».

Πιο αναλυτικά το ΤΕΙ Κρήτης υποδέχθηκε αντιπροσωπεία έξι καθηγητών του Πανεπιστημίου Ningbo της Κίνας, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το ΤΕΙ επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Sino-European Institute of Tourism and Culture, dr. Haohan Wang, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο και καθηγητές του ινστιτούτου, καθώς και καθηγητές πληροφορικής από το School of Information Science and Engineering.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στο ΤΕΙ Κρήτης, η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Ningbo ξεναγήθηκε στους χώρους του ΤΕΙ Κρήτης και στη συνέχεια είχε συνάντηση με καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο και του Εργαστηρίου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της συνεργασίας των δυο φορέων στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού”, τόσο σε επίπεδο κινητικότητας καθηγητών και φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος, όσο και στο επίπεδο ανάπτυξης ερευνητικής συνεργασίας σε τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Το ενδιαφέρον της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου του Ningbo για έναρξη συνεργασίας με το ΤΕΙ Κρήτης στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας διατυπώθηκε ένθερμα και στη συνάντηση που είχαν με τον πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης, καθηγητή κ. Νικόλαο Κατσαράκη, και τους αντιπρυτάνεις, καθηγητή κ. Εμμανουήλ Δρακάκη και καθηγητή κ. Χρήστο Φλώρο.

Ταυτόχρονα, οι καθηγητές Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Ningbo ήρθαν σε επαφή με καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και ενημερώθηκαν για τις ερευνητικές δράσεις των θεσμοθετημένων εργαστηρίων του Τμήματος, καθώς και για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Πληροφορική και Πολυμέσα», στο οποίο παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας