Θεοχάρης, Μνημόνιο Συνεργασίας, SafeWaterSports

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Τουρισμού και το Σωματείο SafeWaterSports, διάρκειας τεσσάρων ετών, το οποίο έχει ως αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη αειφόρων δράσεων για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.  Το μνημόνιο συνεργασίας δίνει έμφαση στην ασφάλεια στο νερό και στις υδάτινες τουριστικές δραστηριότητες.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και μόνο λόγω της γεωμορφολογίας της, των κλιματικών συνθηκών και των υποδομών που διαθέτει, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. «Η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, του θεματικού τουρισμού, είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Και ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς άξονες αυτής της στρατηγικής μας. Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί τεράστια πηγή εσόδων για τη χώρα μας, συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας και αφορά σε μια ολόκληρη βιομηχανία που περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Η υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και θέτει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας σε θέματα που σχετίζονται με το νερό, τη θάλασσα και τις υδάτινες δραστηριότητες αναψυχής», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Η ηγεσία του υπουργείου έχει επαναλάβει αρκετές φορές την ανάγκη στήριξης και επέκτασης του Θεματικού Τουρισμού στη χώρα μας προκειμένου να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας, να προσελκύσει η Ελλάδα τουρίστες υψηλότερου κοινωνικοοικονομικού προφίλ και κυρίως να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος. Συγκεκριμένα στα πλαίσια της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού αναμένεται και το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης καταδυτικών πάρκων.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να βρίσκεται και η συνεργασία στην οποία προχώρησε το υπ. Τουρισμού με το SafeWaterSports,  καθώς πρόκειται για έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που έχει  βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο υδάτινο περιβάλλον, ενώ στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναλαμβάνει βρίσκονται τα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των πνιγμών και ατυχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας