Restaurant 100 2019

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως τα ψήφισαν περισσότεροι από 100 επώνυμοι foodies, βραβεύτηκαν στις 12 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στα πλαίσια των Restaurant 100 Awards.

Restaurant 100 2019
Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Ιάκωβος Απέργης και Άννα Μαρία Κεφάλα.

Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: το Aleria και το Varoulko Seaside, η Σελήνη στη Σαντορίνη και η Ντομάτα στη Χαλκιδική, το Χαρούπι και το Εβόρα Eatery στη Θεσσαλονίκη, το Ferryman και το Hasika στην Κρήτη, οι Καρυδιές στη Σαμοθράκη και o Μπατζάβαλης στην Αργολίδα, το Birdman και το Frater&Soror στην Αθήνα. Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» ο Ιάκωβος Απέργης και η Άννα Μαρία Κεφάλα.
Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:

1. Aleria
2. Σπονδή
3. Varoulko Seaside
4. Etrusco
5. Τραβόλτα
6. Hytra
7. CTC
8. Σελήνη
9. Vezene
10. Nolan

Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:

Top Newcomers: Birdman, Αθήνα
Top Greek and Regional Cuisine: Πεσκέσι, Κρήτη
Top Restaurants for Meat: Basegrill, Αθήνα
Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside, Αθήνα
Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou, Αθήνα
Top Bar & Wine Restaurants: By the glass, Αθήνα
Top All-Day Restaurants: Athénée, Αθήνα
Top Restaurants for Families: Nice n easy, Αθήνα
Hidden Gems: Pelagos Seaside, Κρήτη
Top Streetfood: Hoocut, Αθήνα

Restaurant 100 2019
Ο σεφ της καρδιάς μας, Λευτέρης Λαζάρου, με τους Α. Μαργετίδη, Ε. Παρακεντάκη, Κ. Δρόσου, Ν. Μηταρέα, Π. Κοσμαδάκη και Μ. Λαμπράκη.

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου «Ο Σεφ της Καρδιάς μας» στον Λευτέρη Λαζάρου. Τον τίτλο Best Young Chef κέρδισε ο Μιχάλης Μάρθας και τον τίτλο Best Young Sommelier ο Άρης Σκλαβενίτης.
Δέκα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εστιατόρια τοπικής κουζίνας απ’ όλη την Ελλάδα και η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Κοντοσώρου.
Τα Restaurant 100 Awards διοργανώνει το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, Χρυσός χορηγός των βραβείων είναι η Unilever Food Solutions, χορηγός κατηγορίας Top 10 Streetfood η Delifrance, χορηγός ποτού το Johnnie Walker, χορηγός οίνου το Κτήμα Λαζαρίδη, υποστηρικτής η Scent+, και χορηγοί επικοινωνίας οι: Εn Lefko, Oneman, in2life.gr, athinea, parallaxi, Dina Nikolaou, Biscotto και FoodCritic.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας