Σκόπελος Telegraph

Ένα κείμενο ύμνο για την Ελλάδα και τις ομορφιές της έγραψε ο ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph Oliver Smith, τονίζοντας πως η χώρα μας θα είναι η πρώτη που θα επισκεφθεί μόλις λήξει η καραντίνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος της Telegraph τονίζει πως όταν έχει να διαλέξει ποια χώρα θα επισκεφθεί, μόλις λήξει η καραντίνα δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη η Ελλάδα. Στο κείμενό του αναφέρει τις υπέροχες αναμνήσεις που έχει αποκομίσει από προηγούμενα ταξίδια του στη χώρα μας, αναφέροντας νησιά των Σποράδων και συγκεκριμένα την Σκιάθο και την Σκόπελο, αλλά και την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, τους Παξούς, την Μύκονο και την Τήνο. Ο Σμιθ τονίζει ότι στην Ελλάδα ο ήλιος πάντα λάμπει, η πτήση από την Μεγάλη Βρετανία είναι μόνο λίγες ώρες και οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στη χώρα.

Στις προτιμήσεις του αναφέρει ότι επιλέγει τα νησιά που συνδέονται με ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και που δεν έχουν αεροδρόμιο γιατί έχουν μικρότερο τουριστικό φόρτο, ενώ δείχνει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην Σκόπελο και στην Τήνο.

Για να φέρει πιο κοντά την Ελλάδα στους ταξιδιώτες της Ευρώπης και του κόσμου το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς, όπως η Marketing Greece και με την υποστήριξη της Google λάνσαρε στο διαδίκτυο την πλατφόρμα Greece From Home. Στόχος της δράσης αυτής είναι να διατηρήσουν οι άνθρωποι στο εξωτερικό την επαφή τους με τον ελληνικό πολιτισμό, τα τοπία και τις φυσικές καλλονές της χώρας, την γαστρονομία και όλα αυτά από το σπίτι τους για όσο διαρκούν τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση τόνισε και σήμερα δια του εκπροσώπου της Στ. Πέτσα ότι τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συνεχιστούν και σε όλη την διάρκεια του Απριλίου για να δρέψουμε τα οφέλη της προσπάθειας από τον Μάιο. Το υπουργείο Τουρισμού επίσης στο επίκεντρο των σχεδιασμών του έχει να καταφέρει ο ελληνικός τουρισμός να εκκινήσει τον Ιούνιο, αν όλα πάνε καλά, και να μην υπάρξουν περαιτέρω απώλειες στη σεζόν για τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας