Η μεταφορά υπέρβαρων

Η μεταφορά υπέρβαρων τουριστών με γαϊδουράκια λαμβάνει τέλος έπειτα από τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Πιο αναλυτικά απαγορεύτηκε σε υπέρβαρους τουρίστες να ανεβαίνουν σε γαϊδουράκια σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, με χαρακτηριστική περίπτωση τη Σαντορίνη, έπειτα από τη δέσμη μέτρων που έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, φιλανθρωπικές οργανώσεις διαμαρτύρονταν ότι η αύξηση των υπέρβαρων τουριστών στη Σαντορίνη, σήμαινε ότι οι ντόπιοι που επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ζώα τους, αναγκάστηκαν να διασταυρώσουν τα ζώα για να δημιουργήσουν μουλάρια, τα οποία είναι μεγαλύτερα και ψηλότερα και μπορούν να μεταφέρουν βαρύτερα φορτία με μεγαλύτερη αντοχή. Βέβαια, στόχος των ακτιβιστών δεν είναι απλώς να βελτιώσουν τις ζωές των γαϊδουριών αλλά να τα ελευθερώσουν πλήρως από τη «σκλαβιά» τους.

 

Τι ισχύει από εδώ και πέρα

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, τα γαϊδουράκια που μεταφέρουν τουρίστες στη Σαντορίνη δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν βάρος άνω των 100 κιλών ή άνω του ενός πέμπτου του βάρους τους καθώς η κατάσταση αυτή προκάλεσε τραυματισμούς και πληγές στα ζώα με αποτέλεσμα πλέον να ισχύει ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υγείας για τα ζώα ενώ υποχρεούνται να διαθέτουν υλικά απολύμανσης.

Επίσης προβλέπεται ακόμα ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ζώα ακατάλληλα για εργασία, δηλ., ασθενή, τραυματισμένα, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη καθώς και ζώα με κακή διατήρηση πέταλου.

Τα ζώα πρέπει να τρέφονται καθημερινά με επαρκή ποσότητα τροφής και καθαρό πόσιμο νερό, σε δοχεία που δεν μπορούν να μολυνθούν και καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ενώ τα ιπποειδή εργασίας δεν πρέπει να φορτώνονται με υπερβολικό βάρος για το μέγεθος, την ηλικία ή τη φυσική τους κατάσταση με το φορτίο να μην μπορεί να υπερβαίνει το βάρος των 100 κιλών, ή το ένα πέμπτο του σωματικού τους βάρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας