Η Norwegian airlines τερματίζει τις διατλαντικές πτήσεις από την Ιρλανδία προς τη Βόρεια Αμερική διότι όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του αερομεταφορέα, οι πτήσεις είναι πλέον ασύμφορες. Η διακοπή των πτήσεων θα εφαρμοστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου και αφορά πτήσεις από τα αεροδρόμια του Δουβλίνο, του Cork και του Shannon.

O Matthew Wood, αντιπρόεδρος του εμπορικού τμήματος των μεγάλων πτήσεων, δήλωσε σχετικά: «Καθώς η εταιρία μετακινείται από την ανάπτυξη στην κερδοφορία, έχουμε προβεί σε μια συνολική αξιολόγηση των υπερλαντικών μας ταξιδιώναερο μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Αμερικής και, λαμβάνοντας υπόψη την καθήλωση του Boeing 737, καταλήξαμε πως η διαδρομή αυτή δεν είναι πλέον εμπορικά βιώσιμη».

Επίσης συμπλήρωσε :»Έχουμε μια αυστηρή προσέγγιση στη διαχείριση των δρομολογίων και συνεχώς αξιολογούμε την απόδοση τους ώστε να διασφαλίσουμε ότι ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των πελατών μας. Ο συνδυασμός της παγκόσμιας καθήλωσης των 737 MAX και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας της επιστροφής τους σε υπηρεσία, μας οδήγησε στη δύσκολη απόφαση να σταματήσουμε από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 και τις έξι διαδρομές από το Δουβλίνο, το Cork και το Shannon στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Από τον Μάρτιο, έχουμε ακούραστα επιδιώξει να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στους πελάτες μας με τη μίσθωση αεροσκαφών αντικατάστασης (wetleasing) για την παροχή υπηρεσιών μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Αμερικής. Ωστόσο, καθώς η ημερομηνία επιστροφής στην υπηρεσία του 737 MAX παραμένει αβέβαιη, η λύση αυτή δεν φαίνεται βιώσιμη.

«Βοηθάμε τους πελάτες διασφαλίζοντας ότι μπορούν ακόμα να φτάσουν στον προορισμό τους μεταφέροντας τους σε άλλες υπηρεσίες. Οι πελάτες θα έχουν επίσης την πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδέψουν. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τακτικά δρομολόγια από το Δουβλίνο στο Όσλο, τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη.

«Είμαστε σε επαφές με τους πιλότους μας και το πλήρωμα καμπίνας στη βάση μας στο Δουβλίνο, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων συνδικάτων τους, για να διασφαλίσουμε ότι οι απολύσεις παραμένουν τελευταία λύση.

«Το διοικητικό προσωπικό μας που εδρεύει στο Δουβλίνο, στη NorwegianAir International και στην εταιρεία ενεργητικού της Norwegian Air, το Arctic Aviation Assets, δεν θα επηρεαστεί από το κλείσιμο της διαδρομής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας