Αυστρία

Η είσοδος τουριστών στην Ελλάδα από την Αυστρία, θα γίνεται πλέον με ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου.

Το τεστ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε στα δελτία ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, παραπέμποντας και στην σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως τονίζεται σχετικά, προηγουμένως, έπρεπε να υποβληθεί κατά την είσοδο στην Ελλάδα ένα αρνητικό τεστ PCR, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο Covid-19.

Παραμένει, ωστόσο, η υποχρέωση ηλεκτρονικής καταχώρισης των προσωπικών στοιχείων του επισκέπτη πριν από την είσοδο του στην Ελλάδα καθώς απαιτείται η επίδειξη ενός κωδικού QR που του αποστέλλεται έγκαιρα πριν από την άφιξή του.

Στα δελτία ειδήσεων της Αυστριακής Τηλεόρασης αναφερόταν ότι την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία απέσυρε την Αυστρία από τη λίστα των περιοχών κινδύνου, και από τη Δευτέρα οι Αυστριακοί δεν χρειάζεται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ CoV όταν εισέρχονται στην Ισπανία, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ ήδη από την 7η Ιουνίου η Μαδρίτη είχε άρει την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ PCR κατά την είσοδο στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας