Τετράδη

Η υποψήφια βουλευτής Ζακύνθου της ΝΔ και Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, Χριστίνα Τετράδη από το βήμα της εκδήλωσης για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου της φιλοξενίας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα μίλησε για την ενίσχυση του τουρισμού.

Η κυρία Τετράδη τίμησε με την παρουσία της την ειδική  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» όπου αναφέρθηκε στην σημασία του να έχει ο ελληνικός τουρισμός την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η τοποθέτηση των αιτημάτων του κλάδου της φιλοξενίας ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε. εν όψει των εκλογών του Ευρωκοινοβουλίου και η δέσμευση των ελληνικών κομμάτων επ’ αυτών.

Η κα Τετράδη τόνισε:

«2.000.000 επιχειρήσεις που εκπροσωπεί η HOTREC στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δείχνουν μια μεγάλη αλήθεια που στο ΞΕΕ την αναδεικνύουμε διαρκώς: Ο τουρισμός είναι υπόθεση ΟΛΩΝ. Ο τουρισμός είναι υπόθεση των πολλών, όχι των λίγων». Η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε επίσης ότι:

«Η Ευρώπη χρειάζεται πολιτικές προκειμένου να υπηρετήσει ουσιαστικά τους Ευρωπαίους και γι’ αυτό στο ΞΕΕ πιστεύουμε πως είναι πολιτικά επιβεβλημένο πλέον να θεσπιστεί η θέση Επιτρόπου Τουρισμού που θα «τρέξει» όλα τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας. Όταν το 80% σχεδόν της νομοθεσίας για ζητήματα τουρισμού και φιλοξενίας βασίζεται στην κοινοτική νομοθεσία είναι αυτονόητο πως οι πολιτικές της Ε.Ε για τον τουρισμό και τη φιλοξενία μπορούν πραγματικά να ξεκλειδώσουν τις μεγάλες δυνατότητες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που έχει το φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό απόθεμα της Ευρώπης, με οφέλη που φτάνουν στη βάση της κοινωνίας και όχι σε κάποια ελίτ». Τέλος η κ. Τετράδη υπογράμμισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση ο κλάδος της φιλοξενίας θέλει σύμμαχο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αναβαθμισμένο ρόλο, θεσμικά ενδυναμωμένο και με αποφασιστικότερη επιρροή στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας