θαλάσσιος τουρισμός

Ο θαλάσσιος τουρισμός συμβάλλει τα μέγιστα είναι μεγάλη στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τόνισε μέσα από την ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος. Φώτης Κουβέλης στη 18η Έκθεση του East Med Yacht Show.

Ο κος. Κουβέλης τόνισε μάλιστα τη συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και την αναγκαιότητα προστασίας και σεβασμού της ναυτικής εργασίας και του θαλάσσιου πλούτου και περιβάλλοντος .

Ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η έκθεση πραγματοποιείται σε μία περίοδο, κατά την οποία καταγράφεται ότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικά εξελισσόμενους κλάδους του τουρισμού στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στο μερίδιο που του αναλογεί στη συνολική ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα ο ίδιος υπογραμμίζει:

«Η ανάπτυξη αυτή δεν οφείλεται μόνο στην ομορφιά των ελληνικών θαλασσών, των νησιών μας αλλά και όλων των προορισμών στα οποία οδηγούν τα τουριστικά σκάφη όσους επισκέπτονται τη χώρα μας και επιλέγουν ένα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού. Οφείλεται στη συστηματική δουλειά της Ένωσης Πλοιοκτητών των Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και στην προσπάθεια, που καταβάλλει κάθε πλοιοκτήτης μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα σχεδιάζεται με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στέκεται αρωγός στην προσπάθειά σας, με την επιλογή στήριξης των πλοιοκτητών, των εργαζομένων στα τουριστικά σκάφη, των τουριστών και της εικόνας της εικόνας της χώρας μας διεθνώς».

θαλάσσιος τουρισμός
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης

Ο κος. Κουβέλης τονίζει μάλιστα ότι η πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο συγκεκριμένο τομέα στοχεύει στο να στηρίξει τον κλάδο για την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία του αλλά και να τον διευκολύνει με τα πάσης φύσεως γραφειοκρατικά θέματα.

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει βρεθεί στο πλευρό του κλάδου, λύνοντας πολλά από τα χρόνια προβλήματά του. Η εκστρατεία κατά των παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών αναψυχής, η πλήρης αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες στήριξης του κλάδου».

Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πλαίσια ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι είναι πάγια άποψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται πάντα στο πλαίσιο του νόμου και πάντα στη βάση της προστασίας της ναυτικής εργασίας, αλλά και του θαλάσσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.

Προτεραιότητα η ασφάλεια στην θάλασσα

«Στο θέμα της νομιμότητας, για εμάς είναι απαράβατη προϋπόθεση η ασφάλεια στη θάλασσα. Θέλουμε οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, να απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες κάνοντας νόμιμες ναυλώσεις ή και να πραγματοποιούν θαλάσσιες εκδρομές με ασφάλεια, κυβερνώντας είτε το δικό τους σκάφος είτε ένα ναυλωμένο επαγγελματικό. Κατά συνέπεια το Υπουργείο Ναυτιλίας δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε δύο σημαντικές παραμέτρους. Αν έχεις σκάφος να έχεις και τις απαραίτητες γνώσεις να το κυβερνήσεις και δεύτερον το σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο τουρίστας να πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Στην κατεύθυνση αυτή, το Λιμενικό Σώμα έχει την εντολή να είναι προσεκτικό στους απαραίτητους ελέγχους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας