Θεοχάρης

Συνεντεύξεις εντός και εκτός συνόρων παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, καθώς πλησιάζει η ημέρα που η Ελλάδα θα υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό. Σε συνέντευξή του στον Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «το περιστατικό με τα κρούσματα στην πτήση από την Ντόχα αποτέλεσε μια άσκηση ετοιμότητας για το κατά πόσο λειτουργεί το σχέδιο της κυβέρνησης».

Παράλληλα ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις άνευ προηγουμένου αντιξοότητες του τουριστικού κλάδου μετά την έξαρση της πανδημίας. Το διεθνές ρεύμα υπέρ της Ελλάδας ενισχύεται σε ό,τι αφορά στην προώθηση τουριστών προς τη χώρα μας.

Ο Χάρης Θεοχάρης εξαπέλυσε και βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την για μικροψυχία και στείρα κριτική, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και ατζέντα. Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «σήμερα υπάρχει ένα πολύ πιο θετικό κλίμα για τον ελληνικό τουρισμό από ό,τι προηγουμένως. Το ενδιαφέρον αυξάνεται διεθνώς για τη χώρα μας. Διότι κεφαλαιοποιούμε την πολύ καλή εικόνα που έχουμε δημιουργήσει για την αποτελεσματικότητα την οποίαν επιδείξαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Όσο το σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού γίνεται πιο σαφές και προχωρά, αίρονται ακόμα περισσότερα εμπόδια».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον εσωτερικό τουρισμό, λέγοντας ότι «τον στηρίζουμε με την αύξηση των κονδυλίων σε 30 εκατ. ευρώ για τον κοινωνικό τουρισμό, καθώς και με άλλα 30 εκατ. ευρώ για την επανενεργοποίηση του προγράμματος ‘Τουρισμός για Όλους’ του υπουργείου μας από την 1η Ιουλίου. Επίσης, επίκειται η θεσμοθέτηση συστήματος κουπονιών τα οποία οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους».

Νέα συνέντευξη σε βρετανικό μέσο

Παράλληλα ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε χθες και στο βρετανικό κανάλι SkyNews, όπου ερωτώμενος για αν και πότε θα είναι και πάλι ευπρόσδεκτοι οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα, απάντησε πως η Ελλάδα έχει ανακοινώσει το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού για όλον τον κόσμο. «Αυτό θα γίνει σε δύο στάδια, από 15 Ιουνίου, με τα δύο μεγάλα αεροδρόμια να δέχονται τουρίστες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και μετά την 1η Ιουλίου να ανοίγουν επίσης όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια». Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρχουν δύο πρωτόκολλα για τις εισερχόμενες πτήσεις. «Επιτρέπουμε όλες τις πτήσεις αλλά θα έχουμε δύο πρωτόκολλα: Ένα για πτήσεις από τα αεροδρόμια που είναι στη λίστα της European Agency for the Safety of Aviation όπου θα ακολουθείται πρώτο πρωτόκολλο με πιθανή καραντίνα, και ένα δεύτερο πρωτόκολλο με δειγματοληπτικά  τεστ που θα αφορά τα αεροδρόμια που δεν είναι σε αυτή τη λίστα.

Τέλος ο υπουργός αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει για το ΑΕΠ της Ελλάδας ο τουρισμός, αλλά και στο πώς κατάφερε η Ελλάδα να κρατήσει χαμηλά τους θανάτους και τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εμφανίζοντας μια πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα, ιδιαίτερα αν συγκριθεί με άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας