Νιτσιάκος

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες Κυριακή στον Θοδωρή Νιτσιάκο συγγενείς, συντοπίτες και πλήθος κοσμου, μέσα σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης. Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στην γενέτειρα του 76χρονου επιχειρηματία στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα. Ο Θοδωρής Νιτσιάκος έχασε την ζωή του ξαφνικά και απρόσμενα την περασμένη Παρασκευή, όταν έπεσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκε και το ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην οποία συμμετείχε και η επιχείρηση του Θοδωρή Νιτσιάκου. Η ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποφάσισε να γίνει δωρεά χρηματικού ποσού σε κοινωφελές ίδρυμα θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος.

Στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για τον χαμό του επιχειρηματία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ένας ικανότατος και τολμηρός επιχειρηματίας με όραμα και αξίες,  υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους εργαζομένους και στους συνεργάτες του. Το ελληνικό επιχειρείν, στο οποίο συνέβαλε σημαντικά, είναι πλέον φτωχότερο μετά την απρόσμενη απώλειά του. Τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ιδρυτικό Μέλος της οποίας είναι η εταιρία Νιτσιάκος, εκφράζουν την αμέριστη λύπη και τη στήριξή τους στην οικογένεια του Θεόδωρου Νιτσιάκου».

 Ο Θοδωρής Νιτσιάκος είχε καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Γεννημένος το 1944 με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας το 1972 δημιούργησε μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα σε μια μακρά επιτυχημένη πορεία στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων. Σήμερα η εταιρεία με έδρα πάντα τα Ιωάννινα και παρουσία 40 χρόνων στον κλάδο της πτηνοτροφίας συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας.

Την τελευταία δεκαετία, η Νιτσιάκος υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου. Σήμερα η Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

Την εμπορική διεύθυνση και το marketing της επιχείρησης έχει η κόρη του εκλιπόντος Μαριλένα Νιτσιάκου, η οποία φέρεται να έχει συμβάλλει  καθοριστικά στην αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας, καθώς και στο «άνοιγμά» της στις Βαλκανικές χώρες, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Βρετανία, αλλά και στην είσοδο στο βόειο κρέας.

Τέλος ο όμιλος Νιτσιάκος – ως Θ. Νιτσιάκος ΑΕ Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις – δραστηριοποιείται και στον τουρισμό με δύο μονάδες σε Ιωάννινα και Κέρκυρα με το Hotel Du Lac Congress Center & Spa δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα και το Marilena Premium Hotel, το οποίο βρίσκεται στο Πυργί της Κέρκυρας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας