Τι αλλάζει στις ζυθοποιίες

Νέα δεδομένα επικρατούν πλέον στις προϋποθέσεις ζύμωσης σε ζυθοποιίες έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε σχετική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β’ 3457 του 2018, ανοίγει ο δρόμος για τη συστέγαση και λειτουργία ζυθοποιείων με μονάδες παραγωγής ποτών από ζύμωση, αλλά και παραγωγής ποτών χωρίς αλκοόλ ή εμφιαλωμένου νερού.

Αυτό ωστόσο που απαγορεύεται είναι να συστεγάζονται ζυθοποιεία με οινοποιεία, ποτοποιεία, αποσταγματοποιεία και κάθε μορφής παραγωγικές μονάδες, που χρησιμοποιούν αιθυλική αλκοόλη ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για όσους ζυθοποιούς επιθυμούν να συστεγάσουν με στις εγκαταστάσεις τους και την παραγωγική δραστηριότητα ποτών από ζύμωση, χωρίς αλκοόλ ή εμφιαλωμένου νερού, είναι να διατηρούν στοιχεία – σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή – για την εισαγωγή και την κατεργασία πρώτων υλών, καθώς και βιβλίο παραγωγής – διακίνησης προϊόντων.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα βιβλία, όταν διατηρούνται σε έντυπη μορφή, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε κάθε τελωνειακό έλεγχο ή υπηρεσία χημικού ελέγχου, καθώς και σε κάθε άλλη υπηρεσία ελέγχου, που σχετίζεται με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας