Τι δεν πρέπει να περιέχει το μενού του εστιατορίου σας

Αν έχετε αναρωτηθεί τι Δεν πρέπει να περιέχει το μενού του εστιατορίου σας το παρακάτω άρθρο θα ρίξει φως στις απορίες που ενδεχομένως διαθέτετε.

Υπάρχουν ορισμένα αρκετά επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο τα οποία όσο λαχταριστά και αν είναι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα σερβίρετε στο εστιατόριο σας χωρίς την απαιτούμενη γνώση.

Τι δεν πρέπει να περιέχει το μενού του εστιατορίου σας

Το εξωτικό φρούτο Ackee.

Πρόκειται για ένα εξωτικό φρούτο που αν και ευδοκιμεί στη Δυτική Αφρική είναι περισσότερο συνδεδεμένο με την Τζαμάικα. Εάν φαγωθεί πριν ωριμάσει εντελώς μπορεί να προκαλέσει εμετό καθώς περιέχει μια τοξίνη, την υπογλυκίνη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι εντελώς ακίνδυνο όταν έχει ωριμάσει και έχει ανοίξει ο καρπός από μόνος του.

Ωμά κάσιους.

Τι δεν πρέπει να περιέχει το μενού του εστιατορίου σας

Τα ωμά κάσιους που είναι κατευθείαν από το δέντρο, περιέχουν την ουσία urushiol, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία σε μεγάλες ποσότητες. Σημειώνεται ότι οι σακούλες με τα «ωμά κάσιους» που βρίσκονται στα καταστήματα είναι προφανώς ακίνδυνες, αφού έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να αφαιρεθεί η επικίνδυνη χημική ουσία.

Τι δεν πρέπει να περιέχει το μενού του εστιατορίου σας

Μανιόκα (Cassava).

Η Μανιόκα είναι μια ρίζα που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική, αφού όμως πρώτα έχει μαγειρευτεί πολύ καλά καθώς η ακατέργαστη μανιόκα απελευθερώνει το ένζυμο linamarase, που έχει παρόμοια αποτελέσματα με το κυάνιο.

Τι δεν πρέπει να περιέχει το μενού του εστιατορίου σας

Hakarl.

Το Hakarl δεν είναι άλλο από καπνιστό καρχαρία από την Γροιλανδία, ο οποίος δεν διαθέτει ουροποιητικό σύστημα, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως οι τοξικές ουσίες που δεν ελευθερώνονται να αποθηκεύονται στο κρέας. Χρειάζεται, λοιπόν, μια διαδικασία ωρίμανσης 6 μηνών για να καταστεί βρώσιμος.

Τι δεν πρέπει να περιέχει το μενού του εστιατορίου σαςFugu.

Το γνωστό Fugu είναι ένα ψάρι  που μπορεί να μαγειρευτεί μόνο από ειδικά εκπαιδευμένος σεφ καθώς τα εσωτερικά του όργανα περιέχουν συμπυκνωμένες ποσότητες μιας παραλυτικής ένωσης που ονομάζεται τετροδοτοξίνη. Αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο σε περίπτωση κατάποσης, αφού είναι 1.200 φορές πιο τοξική από το κυάνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας