Τηλεοπτικά show

Τηλεοπτικά show έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν όλο και περισσότερο τους τουρίστες στο να επιλέξουν τον επόμενο προορισμό των διακοπών τους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το παράδειγμα της Αγγλίας, όπου  κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια Βρετανοί ανέφεραν πως προχώρησαν στην επιλογή του προορισμού των διακοπών τους έχοντας επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό παρακολουθώντας κάποιο τηλεοπτικό σόου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε στην Βρετανία.

Συγκεκριμένα, με βάση μελέτη στην οποία και συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 Βρετανοί ταξιδιώτες, το 7% εξ’ αυτών απάντησαν θετικά ότι όντως επηρεάζονται από τα τηλεοπτικά shows που παρακολουθούν. Πρόκειται για ένα μέγεθος το οποίο με σχετική αναγωγή στον πληθυσμό της Μεγάλης Βρετανίας ορίζεται σε 3 εκατομμύρια ενδιαφερόμενους-πελάτες..  

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη πτυχή «οδηγεί» τουριστικούς οργανισμούς και αντίστοιχες υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο να ανακαλύψουν περισσότερα γι’αυτή την τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Έτσι αναζητούν τρόπους προβολής των τοποθεσιών τους δια μέσω δημοφιλών τηλεοπτικών σόου και εκπομπών, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει το ενδιαφέρον των τουριστών που θα θελήσουν να ακολουθήσουν τα βήματα των αγαπημένων τους σταρ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ηγετικό ρόλο κατέχουν η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Κροατία, το Μαρόκο και η Μάλτα.

Το παράδειγμα του «Game of Thrones»

Τον συγκεκριμένο συλλογισμό ενισχύει το παράδειγμα της σειράς φαντασίας «Game of Thrones«. Κι αυτό, καθώς έχει κινηματογραφήσει σκηνές σε μια σειρά από χώρες (λ.χ. Ισλανδία, Κροατία, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία κ.ά.), επιτυγχάνοντας να το συνδέσουν με εμφανή αυξημένα μεγέθη επισκεπτών στις εν λόγω τοποθεσίες.

Σε επίπεδο κράτους, ενδεικτική είναι η ολοκληρωμένη στρατηγική που αναμένεται να εφαρμόσει προσεχώς η Βόρειος Ιρλανδία, η οποία ειρήσθω εν παρωδώ αποτελεί έδρα πληθώρας τοποθεσιών γυρισμάτων του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου HBO και παραγωγού της συγκεκριμένης σειράς.

Όσο για το τι σχεδιάζει να κάνει πράξη εντός του 2019; Μα να μετατρέψει τις εν λόγω τοποθεσίες πραγματοποίησης γυρισμάτων σε τουριστικά αξιοθέατα που θα λανσάρει υπό το brand name του «Game of Thrones Legacy»! Μάλιστα, στις τοποθεσίες που θα είναι σε θέση να επισκέπτονται οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες αναμένεται να περιλαμβάνονται τα Winterfell, Castle Black και Kings Landing. Την ίδια στιγμή θα υπάρχει και η δυνατότητα επίσημης ξενάγησης των στούντιο γυρισμάτων Linen Mill Studios, στα οποία και θα επιδεικνύονται κοστούμια και σκηνικά που αφορούν στην συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας