Το «αντίο» των Τούρκων ξενοδόχων στο all inclusive

«Αντίο» λέει όπως όλα δείχνουν ένα μέρος των Τούρκων ξενοδόχων στο all inclusive.

Παρά το γεγονός ότι το all inclusive αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή τρόπο διακοπών αρκετά Τουρκικά ξενοδοχεία έως 3* ή 4*αναμένεται να σταματήσουν να παρέχουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες στα ξενοδοχεία τους. Η… μεγάλη έξοδος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024 με τους λόγους να είναι κυρίως οικονομικής φύσεως καθώς εξαιτίας του χαμηλού κόστους που συνεπάγεται το μοντέλο αυτό οι ξενοδόχοι δεν καταφέρνουν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες απογοητεύοντας τους τουρίστες.

Όπως γίνεται κατανοητό το σύστημα all inclusive είναι ένα μοντέλο διακοπών που συμφέρει πολύ τους τουρίστες ειδικά τις πολυμελής οικογένειες. Από την πλευρά τους ωστόσο οι ξενοδόχοι εφαρμόζοντας αυτό το μέτρο αναγκάζονται να παρέχουν αρκετές υπηρεσίες στην τιμή της μίας με αποτέλεσμα όταν οι περισσότερες κρατήσεις να είναι all in να μην τους συμφέρει τελικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της ρωσικής Ένωσης ταξιδιωτικής βιομηχανίας (PCT), κ. Mikhail Maltsev, πολλά τουρκικά ξενοδοχεία είναι σε αναζήτηση πελατών και επιπλέον κέρδους προσφέρουν το σύστημα all in, όμως με έσοδα 10-15 δολάρια την ημέρα και ανά άτομο, είναι αδύνατο να προσφέρονται value υπηρεσίες αλλά και να μένει κέρδος στο ξενοδοχείο.

Αυτό δημιουργεί έναν αυξανόμενο αριθμό τουριστών που μένουν απογοητευμένοι από την Τουρκία ενώ σε δεύτερο επίπεδο ένα τέτοιο σύστημα δεν επιτρέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το νέο μοντέλο φιλοξενίας της Τουρκίας

Ο κ. Mikhail Maltsev, αναφέρει ότι η Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα του συστήματος all inclusive σκοπεύει να μετατρέψει το μοντέλο φιλοξενίας σε πολλά ξενοδοχεία σε μια συγκεκριμένη κατηγορία «πρωινού» σε συνδυασμό με επαρκείς επιλογές εστίασης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σχεδιασμό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα πεντάστερα ξενοδοχεία και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές καθώς εκτιμάται ότι το σύστημα all in θα αναπτυχθεί περαιτέρω για αυτά στο μέλλον,

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση την πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η OneTwoTrip, έδειξε ότι το 90% των Ρώσων τουριστών πιθανόν θα αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία εάν τα ξενοδοχεία της πάψουν να προσφέρουν φιλοξενία all inclusive, ενώ το 20% θα αποφύγουν σίγουρα τη χώρα για διακοπές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας