Το Eurovelo ενδιαφέρεται για τις Σέρρες

Το Eurovelo ενδιαφέρεται για τις ΣέρρεςΤο Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo, ενδιαφέρεται να εντάξει το βόρειο τμήμα του Νομού Σερρών στη διακρατική ποδηλατική «Διαδρομή 13» με την ονομασία «Σιδηρούν παραπέτασμα».

Το Eurovelo είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλάτων και το ενδιαφέρον που δείχνει για τις Σέρρες επιβεβαίωσε σε ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μάικλ Κράμερ και αφορά μια περιοχή περίπου 50 χιλιομέτρων στο νομό Σερρών κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που φτάνει και στο νομό Δράμας.

Το Eurovelo ενδιαφέρεται για τις ΣέρρεςΣύμφωνα με τον κ. Κράμερ οι προϋποθέσεις για την ένταξη του τμήματος αυτού στην διακρατική ποδηλατική διαδρομή 13, περιλαμβάνουν την επαρκή σήμανση της διαδρομής, την πορεία της παράλληλα με τη συνοριακή γραμμή, την εγγύτητά της σε επαρκείς ξενοδοχειακές μονάδες και μονάδες εστίασης, τη διασφάλιση προδιαγραφών ασφαλείας και την ύπαρξη ιστορικών μνημείων και οχυρωματικών έργων στην περιοχή ώστε να υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τις Σέρρες καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο ποδηλατικός τουρισμός αποδίδει πολύ περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες που φροντίζουν να επενδύσουν σε αυτόν.

Σύμφωνα μάλιστα με ευρωπαϊκές έρευνες οι ποδηλάτες είναι άτομα υψηλού βιοτικού και οικονομικού επιπέδου ενώ με βάση στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ένας ποδηλατικός τουρίστας μπορεί να ξοδέψει ακόμη και 35 ευρώ την ημέρα έναντι 10 με 15 που θα ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας κοινός τουρίστας.

Επιπλέον το επενδυτικό κόστος στον ποδηλατικό τουρισμό είναι χαμηλότερο από οποιοδήποτε άλλο κόστος ενώ μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ ευκολότερο να κατασκευαστεί μια ποδηλατική διαδρομή από ό,τι μια μαρίνα. Στην ενημερωτική του ομιλία ο κ. Κράμερ στην Περιφέρεια Σερρών δεν παρέλειψε να γνωστοποιήσει ότι έργα υποδομής στον ποδηλατικό τουρισμό χρηματοδοτούνται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω σχετικών προγραμμάτων, ενώ στη βιομηχανία του ποδηλατικού τουρισμού στην Ευρώπη απασχολούνται συνολικά πάνω από 700.000 άνθρωποι.

Η Περιφέρεια Σερρών από την πλευρά της εξέφρασε την πρόθεση της να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές για την ένταξη του βόρειου τμήματος του νομού στην διακρατική ποδηλατική διαδρομή 13.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας