Ο Tom Jenkins, εκτελεστικός διευθυντής της European Tour Operators Association, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποστεί τεράστια βλάβη φήμης λόγω Brexit καθώς η κατάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια.

Η Βρετανία θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους Ευρωπαίους επισκέπτες ως μια «χώρα που τα έχει χαμένα» σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα της τουριστικής βιομηχανίας καθώς έχουν περάσει πλέον πέντε χρόνια μετά από την αρχική πρόταση για Brexit. 

 Μιλώντας στο WTM του Λονδίνου, ο Τζένκινς δήλωσε: «Η αρχική συμφωνία αποχώρησης δεν έχει ακόμη περάσει 3,5 χρόνια μετά το δημοψήφισμα – και η τελική συμφωνία μπορεί να διαρκέσει δύο έως τρεις φορές περισσότερο. Ψάχνουμε τελικά να συμφωνούμε να φύγουμε ίσως σε πέντε ή έξι χρόνια. Δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε σε μια κατάσταση σύγχυσης. Αυτό δεν είναι μια εντύπωση που πρόκειται να απομακρυνθεί γρήγορα, αλλά, φυσικά, υπάρχει ένα αντίθετο επιχείρημα: ότι οι άνθρωποι επισκέπτονται τις χώρες «που τα έχουν χαμένα» στις διακοπές τους. Μέχρι το 2016, η Βρετανία θεωρήθηκε επιτυχημένη στην Ευρώπη. Το Λονδίνο ήταν δημοφιλές μέρος για να βρίσκεται κανείς, αλλά τώρα η καλή φήμη βαθμιαία διαβρώνεται. «

 Ο Τζένκινς πρόσθεσε ότι η Βρετανική βιομηχανία ταξιδιών δεν ήταν προετοιμασμένη για  το ενδεχόμενο Brexit κατά το Halloween .

 Μιλώντας επίσης στο WTM, η Διευθυντής στρατηγικής και επικοινωνιών της VisitBritain, Patricia Yates, δήλωσε ότι μια ασθενέστερη λίρα δεν έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους επισκέπτες στη Βρετανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας