Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη «Voltάρω 2018»

Το ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί στην δράση «Voltάρω 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Η «Voltάρω 2018» είναι η μεγαλύτερη «πράσινη» γιορτή που πραγματοποιείται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η «Voltάρω 2018», είναι μια εκπαιδευτική δράση που είναι αφιερωμένη στην ηλεκτροκίνηση και αναμένεται να λάβει χώρα την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας παρουσίασε τις δύο μεγάλες θεματικές του «Voltάρω 2018»:

  • η πρώτη αφορά στη βιώσιμη αστική μετακίνηση, εμπλουτισμένη φέτος με περισσότερα και πολύ πιο εντυπωσιακά εκθέματα και
  • η δεύτερη σχετίζεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπου στόχος είναι η παρουσίασης το ευρύ κοινό των πλεονεκτημάτων της κυκλικής οικονομίας, των καλών πρακτικών της ανακύκλωσης, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά την ενότητα της βιώσιμης αστικής μετακίνησης, η δράση «Voltάρω 2018» περιλαμβάνει μία ….υψηλών Volt οικολογική περιήγηση στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ηλεκτρικά υποβοηθούμενα e-bikes, απόλυτα ελεγχόμενα από ένα smartphone, ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα σε τρεις τροχούς και ηλεκτρικά scooter, με κάποια από τα οποία θα μπορούν να κάνουν και μικρές βόλτες σε ελεγχόμενους χώρους.

Στο «Voltάρω 2018» οι επισκέπτες θα δουν και θα ενημερωθούν από ειδικούς για το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Θα δουν επιτόπου ένα παρκινγκ που θα είναι ταυτόχρονα και φωτοβολταϊκός σταθμός οχημάτων, αλλά και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα καθαριότητας που έχει προμηθευτεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτροκινούμενα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στην παγκόσμια αγορά. Οι επισκέπτες θα μπορούν να οδηγήσουν στο φορητό προσομοιωτή οικολογικής οδήγησης του Ι.Μ.Ε.Τ. του Ε.Κ.Ε.Τ.Α.για να μάθουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η οδηγική τους συμπεριφορά, αν καταναλώνουν άσκοπα καύσιμα και προκαλούν μεγάλες εκπομπές ρύπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας