Το Thessaloniki travel και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα τουριστικής προβολής είναι διαθέσιμη και στα ιταλικά.

Το Thessaloniki travel και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα τουριστικής προβολής είναι διαθέσιμη και στα ιταλικά.

Το Τhessaloniki travel ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 στο πλαίσιο της 32ης Philoxenia της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά ενώ πέρυσι τον Σεπτέμβριο, με αφορμή την παρουσία της Κίνας στη 82η ΔΕΘ ως τιμώμενης χώρας, προστέθηκαν τα κινέζικα και τον περασμένο Μάρτιο τα γερμανικά.

Το Thessaloniki.travel  συγκεκριμένα είναι η πύλη που παρουσιάζει το τουριστικό πανόραμα της Θεσσαλονίκης με διαδραστικούς χάρτες, τη «Virtual Reality Thessaloniki» με τα μνημεία Unesco και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Συνδέει τις ιστοσελίδες «youththessaloniki» για νέους και φοιτητές, τον ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό οδηγό της πόλης αλλά και τα άλλα social media (Facebook, Instagram, Twitter) του Οργανισμού και έχει ξεπεράσει πλέον το ένα εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες «μιλώντας» πέντε γλώσσες.

Η τελευταία προσθήκη, των ιταλικών, στο portal της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται από μια ιδιαιτερότητα συγκριτικά με τις άλλες: το περιεχόμενο του portal μεταφράστηκε εξ ολοκλήρου και προσαρμόστηκε στην ιταλική γλώσσα δωρεάν από τους φοιτητές της Σχολής Μεταφραστών και Διερμηνέων του Πανεπιστημίου της Τεργέστης.

Αυτό έγινε με πρωτοβουλία του επίκουρου καθηγητή της Σχολής, Giacomo Klein, που διδάσκει εκεί την ελληνική γλώσσα, είχε εντοπίσει το τουριστικό portal της Θεσσαλονίκης και είχε ζητήσει συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, για να αποκτήσουν οι φοιτητές της Σχολής Διερμηνέων εμπειρία και περισσότερη τεχνογνωσία γύρω από τη λειτουργία ενός portal τουριστικού περιεχομένου. Ο ίδιος πρότεινε η συνεργασία αυτή να αποτυπωθεί και με την προσθήκη της ιταλικής γλώσσας στις γλώσσες που «μιλάει» η Θεσσαλονίκη στον ψηφιακό τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας