Το ΞΕΕ στηρίζει τον Σύνδεσμο Νεοφυών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος
Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, κος. Αλέξανδρος Βασιλικός και η εκπρόσωπος του Σ.Ν.Τ.Ε.Ε. κα Κατερίνα Σαντίκου

Υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι πλέον ο Σύνδεσμος Νεοφυών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ένα cluster start up επιχειρήσεων με αντικείμενο τον τουρισμό.

Με την κίνηση αυτή το ΞΕΕ έχει σαν στόχο να υποστηρίξει την προσπάθεια του Συνδέσμου για τη διαμόρφωση ενός καινοτόμου “οικοσυστήματος” που θα δημιουργεί τελικά προϊόντα και υπηρεσίες με μετρήσιμη προστιθέμενη αξία για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής ξενοδοχίας και της τουριστικής αγοράς, αλλά και ικανά να διοχετευτούν στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού, αποτελώντας απτό παράδειγμα εξωστρέφειας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρο Βασιλικό:

«Oι ξενοδόχοι αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης δείξαμε τι μπορεί να κάνει ο τουρισμός για τη χώρα. Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, δημόσια έσοδα, τζίρους για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις σχετιζόμενων άμεσα ή έμμεσα κλάδων με τον τουρισμό. Αποδείξαμε πως έχουμε ευαίσθητες κεραίες για να συλλαμβάνουμε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καιρών. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε άλλη μια δράση που απαντά στο στρατηγικό ζητούμενο για περισσότερη καινοτομία, περισσότερη τεχνολογία, περισσότερη γνώση μέσα στην καθημερινή οικονομική διαδικασία. Θέλουμε να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και στον κόσμο του τουρισμού αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας. Είμαστε εδώ γιατί στοχεύουμε στην καλλιέργεια καινοτομικού πνεύματος, στην ενίσχυση νέων ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και εκτός καθορισμένων πλαισίων και έχουν την ικανότητα να βλέπουν κάτι νέο, ακόμη και σε πολύ παραδοσιακά και συνηθισμένα πράγματα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαφορά. Το μεγάλο άλμα προς έναν πιο έξυπνο τουρισμό και μια πιο ευφυή οικονομία».

Η απάντηση του Σ.Ν.Τ.Ε.Ε.

Τοποθετούμενη σχετικά, η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Νεοφυών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κα Κατερίνα Σαντίκου σημείωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, τον Πρόεδρο του κ. Βασιλικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη στήριξή τους προς εμάς από την πρώτη στιγμή.

Για μας οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τουρισμό είναι το παρόν του τουρισμού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα και το μέλλον όπως ριζικά θα εξελιχθεί. Ένα μέλλον που η καινοτομία και οι παραδοσιακοί παίκτες της τουριστικής αγοράς θα συμπορεύονται αρμονικά.

Στο πλαίσιο αυτό και με την καθοριστική στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επιδιώκουμε να δημιουργηθεί ένα accelerator – ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης των startups του τουρισμού στην Ελλάδα- το οποίο έχει ως σκοπό να φέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα, εταιρείες σε ένα ικανό επίπεδο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν τους ή ακόμα να μπορέσουν να γίνουν εξωστρεφείς, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες τους και σε άλλες αγορές. Στην προσπάθεια αυτή, ευελπιστούμε να έχουμε τη στήριξη κάθε φορέα, ιδιωτικού και δημοσίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας