Τι ξέχασαν στα ξενοδοχεία οι τουρίστες το φετινό καλοκαίρι;

Καθημερινά, όλοι συνηθίζουμε να ξεχνάμε αντικείμενα: Από τα κλειδιά μας, το πορτοφόλι μας και διάφορα έγγραφα, μέχρι την ομπρέλα μας, τον θερμοσίφωνα αναμμένο, να ποτίσουμε τα φυτά κ.ο.κ. Φυσικά, η παραπάνω λίστα μεταβάλλεται όταν βρισκόμαστε σε διακοπές. Αλήθεια, τι φαντάζεστε πως μπορεί να ξεχνούν πιο συχνά στα ξενοδοχεία οι επισκέπτες; Ανακαλύψτε τα 9 + 1 αντικείμενα που καταλήγουν στα –άτυπα– lost & found των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όπως προκύπτει από σχετική μελέτη που συνέταξαν στελέχη της TUI Γαλλίας.

1. Κινητά τηλέφωνα

Lost-&-FoundΟ βαθμός παραδοξότητας του φαινομένου είναι κάτι παραπάνω από έντονος, καθώς οι περισσότεροι μπορεί να αντιμετωπίζουν τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας ως προέκταση της παλάμης τους, εντούτοις είναι το αντικείμενο που ξεχνούν με ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

2. Διαβατήρια

Τόσο απαραίτητο, μα και τόσο… παραμελημένο. Συνήθως, δε, η απώλειά του γίνεται αντιληπτή όταν κάποιος στέκεται μπροστά στο γκισέ για το σχετικό check-in στο αεροδρόμιο και αφού το έχει αναζητήσει σε κάθε πιθανό και μη σημείο: βαλίτσες, τσάντες, τσαντάκια, πορτοφόλια κ.ά.

3. Βαλίτσες

Lost-&-FoundΗ (κακή ή αναπόφευκτη) συνήθεια της καθυστερημένης αφύπνισης την ημέρα της αποχώρησης από το ξενοδοχείο «γεννά» πανικό, ο οποίος πάντοτε αποτελεί κακό σύμβουλο. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να οδηγήσει κάποιον να ξεχάσει στο δωμάτιό του ακόμη και ένα αντικείμενο με το (μεγάλο) μέγεθος και τη βαρύτητα (μην ξεχνάτε πως εκεί βρίσκεται αποθηκευμένο το σύνολο των ενδυμάτων, υποδημάτων και εν γένει αντικειμένων που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση) που καταλαμβάνει και ενέχει μια βαλίτσα. Κι όμως, συμβαίνει. Συχνά!

4. Λούτρινα κουκλάκια και παιχνίδια

Συνήθως παίζουν τον ρόλο του «από μηχανής Θεού», όταν προκύψει κάποιο από τα γνωστά ξεσπάσματα των μικρών μας φίλων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν τον απαραίτητο «σύντροφο ύπνου». Κι όμως, υπάρχουν πολλοί που δεν δίνουν στα λούτρινα κουκλάκια ή στα παιχνίδια τη σημασία και την αξία που τους πρέπει, με αποτέλεσμα να το πληρώνουν ακριβά στην πορεία. Μαζί και οι συνεπιβάτες ή συνδαιτυμόνες τους… Σπαρακτικά κλάματα, ουρλιαχτά, φωνές απόγνωσης και πανικού συνθέτουν ένα εφιαλτικό περιβάλλον ακόμη και για τους πλέον ψύχραιμους εξ υμών.

5. Μαγιό

Τα μαγιό αποτελούν την ευκολότερη κατηγορία ενδυμάτων που μπορούν να ξεχαστούν, ελέω όχι τόσο της συχνής χρήσης τους, αλλά του γεγονότος ότι πλένονται σε καθημερινή βάση. Οπότε, η αναγκαιότητα να απλωθούν για να στεγνώσουν σε μια απλώστρα που συνήθως βρίσκεται τοποθετημένη σε κάποια ταράτσα ή μπαλκόνι περιορίζει αυτομάτως την απευθείας όσο και συχνή οπτική επαφή με αυτά. Και όπως ισχυρίζεται ο λαός: «Μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται». Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για μαγιό…

6. Κλειδιά

Τα κλειδιά (σπιτιού ή αυτοκινήτου) απαρτίζουν ένα από τα πλέον συχνά απολεσθέντα είδη επί καθημερινής βάσης, όταν και η προσοχή μας είναι –θεωρητικά, τουλάχιστον– συγκεντρωμένη και εστιασμένη στις πολλαπλές υποχρεώσεις, σε αντίθεση με το κλίμα χαλάρωσης των καλοκαιρινών διακοπών. Ευτυχώς που σε κάθε κολόνα ηλεκτροφωτισμού υπάρχουν αυτοκόλλητες κάρτες που διαφημίζουν τις υπηρεσίες κλειδαράδων, ολόκληρο το 24ωρο, μάλιστα! Αχρείαστες να είναι, ποτέ δεν ξέρεις…

7. Κοσμήματα και χρυσαφικά

Πολλοί ισχυρίζονται πως τα πολύτιμα αντικείμενα έρχονται σε μικρό μέγεθος. Και δεν έχουν άδικο: σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ, ρολόγια, βραχιόλια κ.ά. Γι’ αυτό και ξεχνιούνται, και δη με αυξανόμενους ρυθμούς, σε συρτάρια, ντουλαπάκια καθρεφτών στα μπάνια, χρηματοκιβώτια δωματίων των ξενοδοχείων, ακόμη και επάνω στο τραπέζι-γραφείο. Μάλιστα, εξαιτίας του… λιλιπούτειου μεγέθους τους, δύσκολα επισημαίνεται άμεσα η –προσωρινή ή μόνιμη– απώλειά τους.

8. Είδη θαλάσσης

Η συγκεκριμένη κατηγορία αντικειμένων (νεροπίστολα, κουβαδάκια, φτυαράκια, στρώματα θαλάσσης, μπάλες, μπρατσάκια κ.ο.κ.) περικλείεται από μια… αχλή μυστηρίου σχετικά με τον λόγο που παραμένουν στους χώρους του ξενοδοχείου. Ωστόσο, κυρίαρχη είναι η αίσθηση πως επί τούτου και εν πλήρη γνώσει οι τουρίστες τα αφήνουν πίσω τους. Να τα κάνουν τι τον χειμώνα; Χώρια που στον τόπο της διαμονής τους η θάλασσα μπορεί να αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία ή ακόμη και… άγνωστη λέξη!

9. Γυαλιά ηλίου

Lost-&-FoundΔίχως αμφιβολία, τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ενδεχομένως το πλέον πολύτιμο αξεσουάρ για το καλοκαίρι. Βέβαια, πολλοί (πολλές, για την ακρίβεια…) του προσδίδουν άλλες, fashion-style πτυχές. Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα να μην τα αποχωρίζεται στιγμή, παρ’ όλα αυτά δεν καταφέρνουν να διασφαλίσουν σε απόλυτο βαθμό πως θα καταφέρουν να επιστρέψουν μαζί τους στην πατρίδα…

10. Εσώρουχα

Έχοντας ήδη διαβάσει τα 9 από τα αντικείμενα που ξεχνούν πιο συχνά στα ξενοδοχεία οι ταξιδιώτες, είναι κομματάκι δύσκολο να μη δικαιολογήσετε (πρωτίστως εξαιτίας του περιορισμένου μεγέθους και της χρήσης του) το 10ο εξ αυτών, που είναι τα εσώρουχα. Αφήστε που ορισμένοι τα… καταχωνιάζουν όπου βρουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας