Τουρισμός αναζωογόνησης

Ο Τουρισμός αναζωογόνησης & ευεξίας παρουσιάζει αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, σχεδόν διπλάσιους ρυθμούς εν συγκρίσει με τον ευρύτερο τουριστικό τομέα συνολικότερα.

Ο τουρισμός Αναζωογόνησης & Ευεξίας σε διεθνές επίπεδο αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από 830 εκατομμύρια ταξίδια σε ετήσια βάση, ενώ σε επίπεδο αξίας αποτιμάται στα επίπεδα των $639 δισεκατομμυρίων.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι και το γεγονός πως ο εν λόγω τομέας έχει δημιουργήσει περί τις 17 εκατομμύρια θέσεις εργασίας διεθνώς! Πρόκειται για στοιχεία που απορρέουν από μελέτη που διενήργησε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας, που καταδεικνύουν πως οι τουρίστες οι οποίοι και εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία ταξιδεύουν σε προορισμούς που δεν διακρίνονται από υπερπληθωρισμό επισκεπτών, επενδύουν περισσότερα και απολαμβάνουν καινούριες εμπειρίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδια μελέτης, μπορεί η παγκόσμια τουριστική δαπάνη να ενισχύθηκε κατά 3,2% από το 2015 μέχρι το 2017, εντούτοις όμως κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο τουρισμός ευεξίας αυξήθηκε κατά 6,5%, μέγεθος το οποίο είναι σαφώς μεγαλύτερο σε σχέση με τα ισχύοντα για το παγκόσμιο ΑΕΠ, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται σε κάθε γεωγραφική περιοχή διεθνώς. Σε επίπεδο γεωγραφίας, η Ευρώπη απορροφά την πλειοψηφία των ταξιδιών ευεξίας, ωστόσο η δαπάνη είναι υψηλότερη στην Βόρειο Αμερική σε σημείο τέτοιο ώστε να αντικατοπτρίζει το 1/3 του συνόλου της δαπάνης παγκοσμίως. Από την πλευρά της, η Ασία καταγράφεται ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά, πρωτίστως εξαιτίας της διαρκώς αναπτυσσόμενης μεσαίας τάξης και δευτερευόντως χάρη στην τουριστική «έκρηξη» που επιτυγχάνεται στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Επιχειρώντας μια προσέγγιση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τουριστών Αναζωογόνησης και Ευεξίας, η μελέτη του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ευεξίας καταδεικνύει πως αυτοί έχουν υψηλότερο βαθμό εκπαίδευσης, ταξιδεύουν πολύ και είναι πρόθυμοι να διερευνήσουν και να γευτούν νέες εμπειρίες. Την ίδια στιγμή δαπανούν 53% περισσότερα χρήματα εν συγκρίσει με έναν μέσο διεθνή ταξιδιώτη και 178% πιο πολλά σε σχέση με τον κλασσικό γηγενή τουρίστα.

Επιπροσθέτως, ακόμη και όσοι δεν ταξιδεύουν απαραίτητα υπό την λογική της ευεξίας, ωστόσο επιθυμούν να διατηρούν ακλόνητη την υγεία τους ενόσω βρίσκονται σε ένα ταξίδι είτε απλά θέλουν να συμμετάσχουν σε μια σειρά από αντίστοιχης λογικής δραστηριότητες κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, δαπανούν κατά μέσο όρο 8 φορές περισσότερα σε σχέση με όσους το κάνουν αποκλειστικά για λόγους ευεξίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας