Τουρίστες διέκοψαν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα λόγω σκουπιδιών

Τουρίστες διέκοψαν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα λόγω σκουπιδιών, αναφέρει η διευθύντρια προορισμών και αειφορίας της ΑΒΤΑ, Nikki White.

Tα προβλήματα αποκομιδής σκουπιδιών στην Κέρκυρα, αποτέλεσαν την πρώτη περίπτωση ζητήματος αειφορίας προορισμού που επηρεάζει άμεσα στις κρατήσεις των τουριστικών γραφείων, επισημαίνει η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια προορισμών και αειφορίας της ΑΒΤΑ, Nikki White, μιλώντας στο συνέδριο της Elite Travel Group στη Γρανάδα της Ισπανίας, η ένωση δεν έχει καταγράψει ποτέ ξανά τόσο μεγάλο αριθμό παραπόνων που σχετίζεται με ζήτημα αειφόρου τουρισμού ενώ για πρώτη φορά αναφέρθηκε τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που επικοινώνησε με μέλη της ΑΒΤΑ για να δηλώσει την ακύρωση των διακοπών του εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης με τα σκουπίδια.

Η Nikki White, χαρακτήρισε μάλιστα ως «απίστευτο» τον ρυθμό υποβολής παραπόνων τονίζοντας ότι το πρόβλημα με τη συσσώρευση ανεξέλεγκτου όγκου σκουπιδιών στις όχθες του οδικού δικτύου της Κέρκυρας ήταν «τρομερό», ιδιαίτερα επειδή ήταν το πρώτο πράγμα που αντίκριζαν οι τουρίστες μόλις έβγαιναν από το αεροδρόμιο και το τελευταίο πριν την αναχώρησή τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη τα βρετανικά τουριστικά γραφεία έχουν επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να προβούν σε ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος, και μέσα στο καλοκαίρι μεγάλος όγκος σκουπιδιών απομακρύνθηκε ενώ η ΑΒΤΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές της Κέρκυρας ώστε να αντιμετωπισθεί το ζήτημα ,με χαμηλό κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας