τουριστική ανάπτυξη

Στο επίκεντρο του Υπουργείου Τουρισμού έχει τεθεί η τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης με την Έλενα Κουντουρά να συναντιέταιμε τους τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς του νησιού και να τους ενημερώνει για τις προτεραιότητες του Υπουργείου στην κατεύθυνση αυτή.

Πιο αναλυτικά, τις προτεραιότητες για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης με στόχο την καθιέρωσή της σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο και έμφαση στα θεματικά προϊόντα (Θαλάσσιος, Πολιτιστικός και Θρησκευτικός τουρισμός και Γαστρονομία), έθεσε και συζήτησε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, σε σειρά επαφών και συναντήσεων με τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς του νησιού στο Ηράκλειο.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για τον απολογισμό των κοινών δράσεων Υπουργείου Τουρισμού-Περιφέρειας την τετραετία 2015-2018.

Η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης παρουσίασαν σε εκπροσώπους των τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της Κρήτης τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους που καθιέρωσαν την Κρήτη σε κορυφαίο προορισμό της Μεσογείου για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Η κα Κουντουρά επισήμανε το τουριστικό άλμα της Κρήτης από το 2014 έως σήμερα με την κατακόρυφη άνοδο κατά 28% της διεθνούς τουριστικής κίνησης που κινητοποίησε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Συνολικά 92 νέες μονάδες 4 και 5 αστέρων, και σχεδόν 20.000 επιπλέον κλίνες υψηλών κατηγοριών προστέθηκαν την τετραετία 2015-2018 στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Κρήτης, εκ των οποίων οι 8.641 κλίνες είναι σε μονάδες άνω των 300 κλινών και σύνθετα τουριστικά καταλύματα που αδειοδοτήθηκαν με fast-track διαδικασίες από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, ΕΥΠΑΤΕ.

Αναφέρθηκε στη στρατηγική ενίσχυση της συνδεσιμότητας των ελληνικών προορισμών, που οδήγησε στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 10% στα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Κρήτης το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 και στη δρομολόγηση την φετινή χρονιά 41 νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από αεροδρόμια του εξωτερικού προς Χανιά και Ηράκλειο, κατόπιν κεντρικών συμφωνιών με κορυφαίους ταξιδιωτικούς ομίλους και αεροπορικές εταιρείες.

Επιπλέον, σημείωσε ότι για 2η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη προγράμματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα, όπου μετά τα Χανιά και τον Αγ. Νικόλαο αποφασίστηκε να ενταχθεί για την περίοδο 2019-2020 νέο τμήμα στο Ηράκλειο, ικανοποιώντας ένα αίτημα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου και βασική ανάγκη των εργαζομένων του κλάδου.

Ενώ, τόνισε την κατακόρυφη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο το οποίο κατόπιν κεντρικών συμφωνιών και συνεργασιών του Υπουργείου με διεθνείς και ευρωπαϊκούς ομίλους κρουαζιέρας έχει αναδειχθεί στο 2ο σημαντικότερο ελληνικό προορισμό home-port κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά. Η μεγάλη άνοδος του home-porting στο Ηράκλειο οδήγησε το 2018 σε κατακόρυφη αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας στο Ηράκλειο κατά 39% σε σχέση με το 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας