Τουριστικό θέρετρο ο οικισμός Ρίζα του Ψηλορείτηv

Σε τουριστικό θέρετρο μετατρέπεται οικισμός Ρίζα του Ψηλορείτη από μια ομάδα Ελλήνων επενδυτών που ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τους σαράντα ιδιοκτήτες ακινήτων του οικισμού.

Όπως αποκαλύπτει σε εκτενές ρεπορτάζ η Ηρακλειώτικη εφημερίδα οι επενδυτές εμφανίζονται έτοιμοι να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται με μηχανικούς και τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουν να καθοριστούν τιμές τετραγωνικών ανά ακίνητο, τιμές ακάλυπτων χώρων καθώς και όλες οι νομικές λεπτομέρειες που απαιτούνται σε σχέση με τις αδειοδοτήσεις και τις μεταβιβάσεις.

Ο οικισμός Ρίζα είναι εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένος καθώς οι απόγονοι των τελευταίων κατοίκων έχουν μετοικίσει σε άλλες περιοχές της Κρήτης και όχι μόνο αφήνοντας τις περιουσίες τους στο έλεος του ψηλορείτικου υψομέτρου.

Τουριστική ανάπτυξη της ενδοχώρας του Ηρακλείου

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου τουριστικού θερέτρου προέκυψε μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος για τρία σπίτια του οικισμού ενώ όταν οι επενδυτές έκαναν επιτόπια επίσκεψη, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια σημαντική προοπτική ως προς την αγορά του οικισμού συνολικά, ο οποίος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια πρότυπη τουριστική μονάδα.

Το θετικό είναι ότι οι δύο πλευρές –επενδυτές και ιδιοκτήτες– μοιάζουν να έχουν έρθει σε συμφωνία με την διαδικασία να προχωρά με γρήγορους για τα δεδομένα της εποχής ρυθμούς.

Σε αυτό συνέβαλλε βεβαίως και το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη πετρόκτιστα κτίσματα στην περιοχή, αλλά και μια στοιχειώδης ρυμοτομία και υποδομές, αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τους επενδυτές να δείξουν εντονότερο ενδιαφέρον.

Εξάλλου εφόσον το έργο ξεκινήσει, θα τονώσει κατ’ αρχάς σημαντικά την τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ στη συνέχεια θα αποτελέσει μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας για τουριστική ανάπτυξη της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας