Τουρκία

Ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι τα σχέδια της Τουρκίας αναφορικά με το κομμάτι του τουρισμού καθώς στόχο έχει για το 2023 να δεχτεί 70 εκατομμύρια τουρίστες αποκομίζοντας 80 δις δολάρια, έσοδα νούμερα που εφόσον επιτευχθούν θα φέρουν την Τουρκία στο top 5 των δημοφιλέστερων προορισμών στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά οι ξενοδόχοι της Τουρκίας, αξιοποιώντας την αυξημένη ζήτηση στις ευρωπαϊκές αγορές για διακοπές στην Τουρκία, προχωρούν σε αυξήσεις των τιμών ενώ η πολιτική αυτή θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη στρατηγική για αύξηση των εσόδων.

Για φέτος, στις ευρωπαϊκές αγορές οι τιμές των τουρκικών ξενοδοχείων είναι αυξημένες κατά 5-15% και εάν το 2019, όπως όλα δείχνουν, κινηθεί έντονα ανοδικά, ανάλογη αύξηση θα υπάρξει και το 2020, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, για το 2019 και τα αμέσως επόμενα χρόνια βασικός στόχος των ξενοδόχων πρέπει να είναι η αύξηση των εσόδων και η αύξηση της πληρότητας και όχι ο αριθμός των τουριστών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Τουρκίας (TUROFED), Osman Ayryk, η Τουρκία μπορεί να υπολογίζει φέτος σε μια ροή τουριστών από τη Ρωσία από 5-6 εκατ. Ρώσων που σημαίνει στασιμότητα ή μικρή αύξηση, σε σχέση με πέρυσι.

Φέτος, πάντως, η Τουρκία αναμένει από 43 έως 50 εκατ. τουρίστες, έναντι περίπου 40 εκατ. το 2018 και σχετικά με την πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Τουρκία, τη ρωσική, η εκτίμηση είναι ότι φέτος δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη αύξηση, μετά την κατά περίπου 25% αύξηση αφίξεων το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας