Δυναμικό παρών έδωσε η Περιφέρεια Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας «TTR» που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι. Με τη συμμετοχή στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και μεγάλου αριθμού επισκεπτών η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ιστορία, τον αγροδιατροφικό της τομέα με τα ποιοτικά παραδοσιακά πιστοποιημένα προϊόντα που παράγει.

Η Περιφέρεια Κρήτης που συμμετέχει στα μεγάλα τουριστικά δρώμενα και η παρουσία της είναι καθιερωμένη σε όλα τα σημαντικά τουριστικά γεγονότα, επιστρέφει ενεργά στη συγκεκριμένη αγορά που παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Στη διάρκεια της έκθεσης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης είχαν συναντήσεις με πολλούς σημαντικούς φορείς του τουρισμού, δημοσιογράφους και με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ρουμανίας με σκοπό την περαιτέρω προβολή της Κρήτης και του τουριστικού της προϊόντος στη χώρα και ευρύτερα στα Βαλκάνια. Παράλληλα υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν του νησιού από τους Ρουμάνους επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της για τις εναλλακτικές επιλογές τουρισμού που προσφέρει το νησί καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στην έκθεση του Βουκουρεστίου ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης και η ξεναγός Έφη Ξηρουχάκη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο τη διεύρυνση και εμβάθυνση των γνώσεων των στελεχών των τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας για διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτούς και την Κρήτη. Στην επιτυχημένη εκδήλωση τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσαν και ανέδειξαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού στον τομέα του τουρισμού.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κυριάκος Κώτσογλου εξέφρασε την χαρά του για τα θερμά λόγια και την θετική απήχηση που είχε η παρουσία της αποστολής στην έκθεση, ευχαριστώντας παράλληλα για τα καλά του λόγια τον Γ. Σταφυλάκη, υπεύθυνο ΕΟΤ Ρουμανίας που παρουσίασε την Κρήτη ως τον κορυφαίο Ελληνικό προορισμό. Ο κ. Κώτσογλου επίσης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, τονίζοντας: «Σε μια αγορά 24 εκατομμυρίων, σε μια έκθεση που ο κόσμος του Βουκουρεστίου και της Ρουμανίας αγκάλιασε με τον καλύτερο τρόπο, η Περιφέρεια Κρήτης, παρουσίασε τη φυσική ομορφιά, την πραγματική φιλοξενία, την ποιότητα των υπηρεσιών και φυσικά την ιστορία και την κουλτούρα της. Κουλτούρα που έχει αρκετά κοινά με τη Ρουμανική, είμαστε Βαλκάνιοι κι αυτός είναι ισχυρός συνδετικός κρίκος. Στην παρουσίασή μας, όλη η ομάδα από κοινού είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα παραπάνω αλλά παράλληλα να ακούσει από τους ίδιους τους συμμετέχοντες επαινετικά σχόλια για την Κρήτη».

Στην διάρκεια της έκθεσης διαπιστώθηκε ότι, η Κρήτη κατέχει περίοπτη θέση στους προορισμούς που επιλέγει το κοινό της Ρουμανίας επιβεβαιώνοντας την αναγνωρισμένη τουριστική της αξία. Δόθηκε μάλιστα μεγάλη έμφαση στο φυσικό και πολιτιστικό προϊόν της Κρήτης, στη διατροφή και στο Θρησκευτικό τουρισμό, καθώς στη Ρουμανία κυριαρχεί το Ορθόδοξο θρήσκευμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των γραφείων τουρισμού της Ρουμανίας, οι αφίξεις των Ρουμάνων στην Κρήτη θα συνεχιστούν να αυξάνονται και για την τουριστική σεζόν του 2018 ενώ γίνεται προσπάθεια περαιτέρω «εκπαίδευσης» του Ρουμανικού κοινού και παροχής υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών. 

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση TTR, όπως έγινε γνωστό, είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας στον κλάδο του τουρισμού και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων τόσο από τη Ρουμανία όσο και από ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ένα παγκόσμιο τουριστικό γεγονός όπου οι επαγγελματίες από όλους τους κλάδους του τουρισμού και από διάφορα μέρη του κόσμου έχουν επαφές έτσι ώστε να προβληθούν, να συζητήσουν, να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, συμφωνίες συνεργασίας, με στόχο να δικτυωθούν και να αποκτήσουν καλύτερες προσβάσεις στο τουριστικό κύκλωμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας