Σε τροχιά για να σημειώσει κέρδη φέτος παραμένει η TUI, με τις κρατήσεις και τις τιμές να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, παρά την αύξηση του κόστους ζωής.

Ο μεγαλύτερος tour operator στον κόσμο αναμένει να αναφέρει «σημαντικά θετικά» κέρδη προ τόκων και φόρων για τους 12 μήνες που συμπληρώνονται τον Σεπτέμβριο, επανέλαβε την Τετάρτη.

Η TUI σημείωσε κέρδη 48 εκα. ευρώ το τρίτο τρίμηνο- και προτού προκύψει κόστος 75 εκατ. ευρώ από τα προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης βλέπει ισχυρή ανάκαμψη καθώς ο τερματισμός των περιορισμών για τον κορονοϊό απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ζήτηση για διακοπές. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες αποκομίζουν κέρδη από τους υψηλούς ναύλους και τις τιμές των δωματίων, παρόλο που αντιμετωπίζουν ένα κύμα προβλημάτων με καθυστερήσεις και ακυρώσεις που συνδέονται με την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με την TUI, οι μέσες τιμές είναι επί του παρόντος περίπου κατά ένα πέμπτο πάνω από τις τιμές πριν από τον κορονοϊό, με τις κρατήσεις στο 90% του επιπέδου του καλοκαιριού του 2019.

Ο οικονομικός διευθυντής Σεμπάστιαν Έμπελ, ο οποίος θα πάρει τα ηνία από τον Φρίντριχ Γιούσεν τον Οκτώβριο, είπε ότι η επιχείρηση είχε καλή απόδοση «παρά τις λειτουργικές προκλήσεις στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας