Η διασφάλιση μιας μοναδικής όσο κι αυθεντικής εμπειρίας αποτελεί ένα από τα κύρια ζητούμενα στον κλάδο του τουρισμού στις μέρες μας, καθώς μέσω αυτής επιτυγχάνεται η πολυπόθητη διαφοροποίηση και κατ’ επέκταση ο προσπορισμός των σχετικών κερδών. Φαίνεται πως στην Universal Parks & Resorts, θυγατρική της Comcast NBC Universal, έχουν ενστερνιστεί (και με το παραπάνω) αυτή τη λογική κι υλοποιούν εντυπωσιακών διαστάσεων και λογικής projects προς αυτή την κατεύθυνση!

Οι επενδύσεις της Universal στον Harry Potter και τα θεματικά πάρκα!

Universal Parks & ResortsΕδώ κι αρκετά χρόνια, τα Universal Parks & Resorts παρέχουν στους επισκέπτες–πελάτες τους, που συρρέουν εκεί απ’ ολόκληρο τον κόσμο, τις πλέον ξεχωριστές εμπειρίες ψυχαγωγίας, οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται σε δημοφιλείς παραγωγές. Η επισήμανση πως ο τιμημένος με τρία «Όσκαρ», Steven Spielberg, αποτελεί τον Δημιουργικό Σύμβουλο των εν λόγω θεματικών πάρκων εξηγεί –τουλάχιστον– πολλά… Τα Universal Parks & Resorts είναι γνωστά για τις πρωτόγνωρες και βιωματικές εμπειρίες που χαρίζουν στους επισκέπτες–πελάτες τους κι οφείλουν σημαντικό μέρος της επιτυχίας τους σε αξιοθέατα και σκηνικά που έχουν τις καταβολές τους σε ορισμένες εκ των πλέον τεχνολογικά προηγμένων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Ουσιαστικά, τα Universal Parks & Resorts στις ΗΠΑ έχουν άμεση σχέση με τα Universal Studios Hollywood, τα οποία με τη σειρά τους περιλαμβάνουν τα Universal CityWalk Hollywood και Universal Orlando Resort. Το τελευταίο είναι ένα destination resort που περιλαμβάνει τρία θεματικά πάρκα (Universal Studios Florida, Universal’s Islands of Adventure και Universal’s Volcano Bay water), πέντε (τα οποία σύντομα θα είναι έξι) ξενοδοχεία resort που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων των θεματικών πάρκων, καθώς επίσης και το Universal CityWalk Orlando. Τα Universal Parks & Resorts διαθέτουν, επίσης, τα Universal Studios Japan στην Οσάκα, τα Universal Studios στη Σιγκαπούρη κι ένα θεματικό πάρκο – προορισμό που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στο Πεκίνο.

Κερδισμένο (όσο και προσοδοφόρο) στοίχημα!

Το πολυεπίπεδο και πολυσχιδές brand του Harry Potter, αναμφίβολα, έχει αποφέρει στην Universal τεράστια κέρδη, με βάση τις σημαντικές επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό.
Υπό αυτό το πρίσμα, στις 13 Ιουνίου εγκαινιάζεται η λειτουργία του «Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure», μιας επικών διαστάσεων προσθήκης στον υφιστάμενο εντυπωσιακό κόσμο του «The Wizarding World of Harry Potter», στις εγκαταστάσεις του θεματικού πάρκου Universal Orlando Resort, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με στελέχη του εν λόγω θεματικού πάρκου, η συγκεκριμένη προσθήκη αναμένεται να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία που ζουν οι επισκέπτες του και να τη διαχωρίσει σε μέγιστο βαθμό από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Universal Parks & Resorts

Πόσο μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία αποτελεί ένα αξιοζήλευτο θέαμα, έντονα ρεαλιστικό, με έμφαση στη λεπτομέρεια, ευφάνταστο κι άκρως διασκεδαστικό. Α, κι εάν νομίζετε πως απευθύνεται αποκλειστικά στους μικρούς φίλους του Harry Potter, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε εκ νέου, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός κάνει λόγο για ψυχαγωγία που αφορά και τους ενήλικες – συνοδούς τους. Έτσι, σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, η περιπέτεια «Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure» αναμένεται να συνδυάσει ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο storytelling με καινοτόμο τεχνολογία coaster, με ιδιαίτερα «πλούσια» και ρεαλιστικά αποτυπωμένα περιβάλλοντα και σκηνικά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται κι ένα πραγματικό δάσος με 1.200 δέντρα! Την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συνοδεύσουν τον Hagrid, έναν από τους πλέον αγαπητούς χαρακτήρες της κινηματογραφικής εκδοχής του Harry Potter, σε μια συναρπαστική διαδρομή, σε ένα από τα πλέον μυστηριώδη μέρη, στον μαγικό κόσμο του «Απαγορευμένου Δάσους»!

Οι άνθρωποι της Universal θεωρούν ως δεδομένο πως θα διασφαλίσουν την πλέον συναρπαστική και μοναδική εμπειρία coaster που έχει ποτέ δημιουργηθεί και προκύψει για λογαριασμό των πελατών τους!

Έχοντας, λοιπόν, τον Hagrid για οδηγό τους, οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου, Universal Orlando Resort, θα μπορούν να πετούν βαθιά στο «Απαγορευμένο Δάσος», βιώνοντας στην πορεία τα μυ στήρια και τους θρύλους που εκτείνονται πέρα από το κάστρο του Hogwarts, σε μια μοναδική coaster εμπειρία, που όμοιά της δεν συναντάται σήμερα πουθενά!

Η φαντασία κι η αδρεναλίνη «χτυπούν»… κόκκινο!

Υπενθυμίζεται πως ο Rubeus Hagrid αποτελεί χαρακτήρα – προϊόν μυθοπλασίας στη σειρά βιβλίων (και ταινιών, κατ’ επέκταση) «Harry Potter» της J. K. Rowling. Μάλιστα, είναι μισός γίγαντας και μισός άνθρωπος, αποτελεί τον gamekeeper, τον κλειδοκράτορα και τον άρχοντα των εδαφών του Hogwarts, της Σχολής Μάγων και Μαγείας της ίδιας σειράς. Τα πάντα αρχίζουν από τη στιγμή που οι επισκέπτες ξεκινούν το μάθημα της φροντίδας των μαγικών πλασμάτων του Hagrid. Στη συνέχεια, ανεβαίνουν σε μαγικές μηχανές, που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνουν την άμεση αίσθηση ελευθερίας μια πτήσης! Όσο για τους επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα είτε να καβαλήσουν τη μηχανή ή να επιβιβαστούν στο συνοδευτικό καλάθι μεταφοράς που υπάρχει στο πλαϊνό μέρος της, επιβιβαζόμενοι σε αμφότερες τις περιπτώσεις σε μια πραγματική περιπέτεια, η οποία τους φέρνει σε απόσταση… αναπνοής από μαγικά πλάσματα και σπάνιους οργανισμούς. Εάν θεωρείτε πως όλα εξελίσσονται γαλήνια από εκεί και πέρα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψή σας, καθώς όσο οι επισκέπτες μπαίνουν ολοένα και πιο βαθιά στο «Απαγορευμένο Δάσος», τα πράγματα… εκτροχιάζονται.

Σταδιακή ανάπτυξη θεματικών πάρκων με βάση τον Harry Potter

Τα στελέχη της Universal θεωρούν πως η περιπέτεια «Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure» αναμένεται να αποτελέσει μια επικών διαστάσεων προσθήκη στο υφιστάμενο «The Wizarding World of Harry Potter», στις εγκαταστάσεις του Universal Orlando. Κι αυτό, έχοντας εκκινήσει με τα εγκαίνια του «The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade», στα Universal’s Islands of Adventure, και συνεχίζοντας με το λανσάρισμα του «The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley», στα Universal Studios Florida, και το Hogwarts Express, που επιτρέπει στους επισκέπτες να… ταξιδεύουν μεταξύ των δύο τοπίων!

Έτσι, μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία του τον προσεχή Ιούνιο το «Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure», συμπληρώνεται ιδανικά το εντυπωσιακό line–up των βραβευμένων εμπειριών ψυχαγωγίας, που βασίζεται στην έμπνευση της J.K. Rowling! Οι άνθρωποι της εταιρείας τονίζουν πως με το «Απαγορευμένο Δάσος» αναπτύσσουν ένα ολότελα καινούργιο περιβάλλον, ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, που απορρέει από τις μοναδικές ιστορίες της Rowling. Τα ίδια στελέχη θεωρούν ως δεδομένο πως θα διασφαλίσουν την πλέον συναρπαστική και μοναδική εμπειρία coaster που έχει ποτέ δημιουργηθεί και προκύψει για λογαριασμό των πελατών τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας