Βαλκάνια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχοντας σε τρείς από τις πιο σημαντικές εκθέσεις τουρισμού των Βαλκανίων ισχυροποιείται ως τουριστικός προορισμός στην περιοχή.

Η Περιφέρεια συμμετείχε σε εκθέσεις στη Σόφια, το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι και για τρεις αγορές που στηρίζουν κυρίως τους παραθαλάσσιους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά στη Σόφια, το διάστημα 14 μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2019, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Holiday and Spa Expo» η νέα εφαρμογή περιήγησης στα βασικότερα σημεία ενδιαφέροντος της Κεντρικής Μακεδονίας για έξυπνα κινητά και tablets (“LiveIt – Central Macedonia” Panoramic View 360ο application), η οποία με τη χρηστικότητα, την καινοτομία και την τουριστική πληροφορία που παρέχει, ενθουσίασε τους επαγγελματίες τουρισμού. Α

πό τη χώρα αυτή, υπάρχει συνεχής αύξηση στην προσέλευση τουριστών, που καταδεικνύεται από τις αφίξεις του 10μήνου του 2018, όπου οι Βούλγαροι τουρίστες στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 1,2 εκατομμύρια. Οι Βούλγαροι επισκέπτες έδειξαν για πρώτη φορά φέτος ενδιαφέρον όχι μόνο για τους δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής μας, αλλά και για ήσυχες διακοπές σε άλλους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το ενδιαφέρον τους προσέλκυσε και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Η σπουδαία θρησκευτική παράδοση της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού «International Fair of Toyrism (IFT)» και «Romanian International Tourism Fair Romexpo (TTR)», που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι και το Βουκουρέστι 21-24 Φεβρουαρίου 2019.

ΒαλκάνιαΣημειώνεται ότι μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες των δύο χωρών για το πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή μας, τα οποία είναι ένας από τους βασικούς λόγους της συνεχούς αύξησης της επισκεψιμότητας των Σέρβων και Ρουμάνων τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία.

Άρωμα Ελλάδας έφερε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας «Ελλήσποντος» στο ελληνικό περίπτερο στο Βελιγράδι και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, όπου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήρθαν σε επαφή με την Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας και με τοπικό ραδιοφωνικό παραγωγό, ενώ φιλοξένησαν τουριστικούς φορείς της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας