τουρίστες Ελλάδα

«Απαιτείται διαρκής παρακολούθηση και στοχευμένη δράση ώστε να περάσουμε όλοι μαζί στην «επόμενη μέρα» και το ελληνικό ξενοδοχείο να παίξει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών», επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός.

Την ίδια ώρα καθοριστικές αποδεικνύονται οι επόμενες δύο εβδομάδες για τον ελληνικό τουρισμό και την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς,  τονίζουν στο φορείς του ξενοδοχειακού κλάδου.

Αλέξανδρος Βασιλικός

Πρόεδρος ΞΕΕ: «Τα μέτρα στήριξης του κλάδου πρέπει να συνεχιστούν με στοχευμένες εξειδικεύσεις»

«Τελειώνοντας ο Ιούνιος είναι προφανές πως η φετινή σεζόν αποδεικνύεται ασταθής και δικαιώνει την επιλογή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας να μην εκφράσει πρόβλεψη για το 2021».

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι εθνικές πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας σε κρίσιμες χώρες – αγορές είναι που καθορίζουν τη ροή επισκεπτών προς τη χώρα μας και εντείνουν την αβεβαιότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο, αναφέρει.

«Μπορεί να υπάρχει παγκοσμίως η επιθυμία για ταξίδια, διαφαίνεται ωστόσο πως θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για να βρουν πεδίο έκφρασης και συνεπώς να φέρουν την ανάκαμψη στον κλάδο. Επιπλέον, η ανάκαμψη δεν πρόκειται να είναι ούτε οριζόντια γεωγραφικά, ούτε ισομερώς κατανεμημένη στις διάφορες μορφές τουρισμού και ειδικά μεταξύ αυτών που έχουν ήδη πληγεί περισσότερο, όπως ο αστικός τουρισμός, ο ορεινός τουρισμός, ο συνεδριακός – εκθεσιακός τουρισμός», αναφέρει ο κ. Βασιλικός.

Την ίδια στιγμή ο κ. Βασιλικός σημειώνει ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν παίξει μέχρι σήμερα καταλυτικό ρόλο στην ανθεκτικότητα του κλάδου πρέπει να συνεχιστούν με στοχευμένες εξειδικεύσεις. Καθώς η ανάκαμψη δεν θα έχει ομοιόμορφα χαρακτηριστικά, έτσι και η άρση των μέτρων στήριξης δεν θα πρέπει να γίνει οριζόντια ή απότομα.

Η ζήτηση θα μπορέσει να καλύψει την προσφορά;

 Σε πολλές περιοχές και κατηγορίες προβληματίζει η άρση της αναστολής συμβάσεων από 1/7/2021 καθώς δεν υπάρχει ακόμη η παραμικρή ένδειξη πως η ζήτηση θα μπορέσει να καλύψει την προσφορά, έστω και με το πλαίσιο του «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

«Ιδιαίτερα μάλιστα για τα αστικά κέντρα, όπου η ζήτηση δεν πρόκειται, ακόμα και υπό ιδανικές συνθήκες, να επανέλθει από πριν τον μήνα Σεπτέμβριο, ένα μεταβατικό στάδιο κρίνεται αναπόφευκτο.

Απαιτείται διαρκής παρακολούθηση και στοχευμένη δράση ώστε να περάσουμε όλοι μαζί στην «επόμενη μέρα» και το ελληνικό ξενοδοχείο να παίξει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας