Η ESRI Ireland, εταιρία συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών, ανακοίνωσε ότι το Αεροδρόμιο του Δουβλίνου (daa) κέρδισε ειδικό βραβείο ψηφιακού μετασχηματισμού στα βραβεία GIS στο διεθνές συνέδριο χρηστών της ESRI στο Σαν Ντιέγκο. Το daa επιλέχθηκε ανάμεσα σε 300.000 υποψηφίους από όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη και χρήση τεχνολογίας χαρτογράφησης της ESRI σε ολόκληρο το αεροδρόμιο του Δουβλίνου για την ενίσχυση της εμπειρίας των επιβατών και τη βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών.

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ιρλανδίας, το daa χειρίζεται πάνω από 2.300 πτήσεις την εβδομάδα και καλωσόρισε 31.5 εκατομμύρια επιβάτες το 2018. Αυτό περιλαμβάνει την καθημερινή διαχείριση 35.000 περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον αερολιμένα, συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων, κυλιόμενων διαδρόμων, διαδρόμων και πυλών επιβίβασης. Για να διατηρηθεί μια συνεπής και ασφαλής εμπειρία για τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών, η daa χρειάζονταν μια ενιαία, ολοκληρωμένη πλατφόρμα με λειτουργία σε πραγματικό χρόνο για την επισκόπηση της απόδοσης όλων των στοιχείων ενεργητικού της.

Η ESRI Ireland συνεργάστηκε με το daa για να αντικαταστήσει τα χειροκίνητα συστήματα με ένα βελτιωμένο σύστημα που επιτρέπει στη διοίκηση να παρακολουθεί εύκολα την καθημερινή λειτουργία του αεροδρομίου. Η λύση θα επιτρέψει στο αεροδρόμιο να βελτιώσει την προσέγγιση των επιβατών, να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της διαδρομής και να παρουσιάσει εμπορικές ευκαιρίες μειώνοντας παράλληλα τα εμπόδια και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία του πελάτη.

Με την εισαγωγή εφαρμογών χαρτογράφησης για κινητά, και σταθερούς υπολογιστές στο διαδίκτυο, το προσωπικό του αεροδρομίου μπορεί, για παράδειγμα, να αναφέρει εξ αποστάσεως θέματα ασφάλειας και να συλλέξει λεπτομερείς αναφορές για τυχόν περιστατικά που συναντούν στο αεροδρόμιο. Συγκεντρώνοντας και αναλύοντας αυτά τα δεδομένα στην πλατφόρμα ESRI, η διαχείριση του αεροδρομίου μπορεί να εντοπίσει, χρησιμοποιώντας χάρτες θερμότητας, περιοχές υψηλού κινδύνου για την πρόληψη και διαχείριση πιθανών μελλοντικών ζητημάτων.

Η λειτουργία της εφαρμογής για κινητά επιτρέπει επίσης στους υπαλλήλους του αεροδρομίου να αναφέρουν και να παρακολουθούν τους κινδύνους πτήσεων στα 1.700.000 τετραγωνικά μέτρα του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων των εισβολών με χρήση droneκαι λέιζερ. Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε επίσης για την αναφορά περιστατικών που αφορούν πτηνά που διέρχονται από διαδρομές πτήσης, για χρονικό διάστημα έως και πέντε έτη, συμβάλλοντας στη μείωση του αριθμού των συμβάντων.

Η λύση έχει βελτιώσει δραστικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων στο αεροδρόμιο. Μετά την αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 52% από το 2013 έως το 2018, η πλατφόρμα της ESRI παρέχει τη δυνατότητα να αναλύει μεγάλο όγκο δεδομένων και να λαμβάνει ακριβείς πληροφορίες με τις οποίες λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του αεροδρομίου και διασφαλίζει βιώσιμη συνεχή ανάπτυξη.

Ο κ. Jack Dangermond, ιδρυτής και πρόεδρος της ESRI, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που παρουσιάζω αυτό το βραβείο στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, σε αναγνώριση της επωφελούς χρήσης των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών. Τοdaa έχει αποδείξει ότι η τεχνολογία χαρτογράφησης δεν μπορεί μόνο να εξομαλύνει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες σε ένα περιβάλλον αεροδρομίου, αλλά και να κάνει πραγματική διαφορά για τους επιβάτες, δημιουργώντας μια πιο απρόσκοπτη και άνετη εμπειρία στο αεροδρόμιο.»

Ο Morgan Crumlish, Διευθυντής Χωρικών Δεδομένων, στο Αεροδρόμιο του Δουβλίνου, δήλωσε: «Είναι φανταστική τιμή να λάβουμε αυτό το βραβείο, αναγνωρίζοντας πως η ομάδα μας έχει αγκαλιάσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Η ESRI Ireland έχει παράσχει πρώτης τάξεως υποστήριξη για να εξασφαλίσει ότι διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την επιτυχία του έργου. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις κάθε μέλος του προσωπικού του αερολιμένα να χρησιμοποιεί την εφαρμογή».

Το Διεθνές Συνέδριο Χρηστών της ESRI, που διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο, είναι το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο GIS με περισσότερους από 19.000 συμμετέχοντες. Τα Βραβεία SAG αναγνωρίζουν τις εξαιρετικές εφαρμογές της τεχνολογίαςArcGIS της ESRI – πλατφόρμα ψηφιακής χαρτογράφησης που χρησιμοποιείται από οργανισμούς παγκοσμίως για τη συλλογή, διαχείριση, ανάλυση και χαρτογράφηση δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας