ΣΒΕ, Ελληνική Αξία 2019, Eurimac

Με αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας, η
EURIMAC A.E δείχνει το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος(ΣΒΕ) – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, για 7η συνεχή χρονιά, βραβεύτηκε η εταιρεία ζυμαρικών EURIMAC A.E. η μεγαλύτερη παραγωγός ζυμαρικών στην Ελλάδα -σύμφωνα με τα στοιχεία 2019 – ξεπερνώντας φέτος τους 58.000 τόνους ζυμαρικών. Η φιλοσοφία της εταιρείας εκφράζεται εκτός των άλλων με προσανατολισμό και ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και δεσμεύεται με ενεργή βιωσιμότητα και πολιτική περιβάλλοντος που εφαρμόζεται σε όλη τη διαδικασία τυποποίησης της πρώτης ύλης. Από το χωράφι στο ράφι και στο πιάτο των καταναλωτών.

Με χρήση αποκλειστικά, σκληρών ελληνικών σιτηρών και δημητριακών, φροντίζει να έχει
αξιοσημείωτη οικονομία κλίμακος με χαμηλό ενεργειακό κόστος λόγω της καθαρής ενέργειας
που χρησιμοποιεί (100% πράσινη ενέργεια). Επίσης έχει προχωρήσει στην κατασκευή συγκροτήματος λέβητα καύσης ορυζοφλοιού. Ο ορυζοφλοιός, του οποίου η ετήσια ανάλωση ανέρχεται στους 10,000 τόνους, έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή καύση εισαγόμενων καυσίμων όπως το μαζούτ και το φυσικό αέριο. Με την καύση του ορυζοφλοιού, η εταιρεία πετυχαίνει αφενός υπερβολικά χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και διοξειδίου του θείου (SO2) και αφετέρου χαμηλά ενεργειακά κόστη ανά θερμική MWh. Παράλληλα η απορρόφηση κ διαχείριση των 80.000 τόνων σίτου – λόγω της απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα του φυτού – προσδίδει στην εταιρεία το πλεονέκτημα του αρνητικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επιπρόσθετα η εταιρεία EURIMAC AE που παράγει και τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ, χρησιμοποιεί
νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του όρους Μπέλες, με ιδιόκτητη γεώτρηση στα 235μ. Νερό με ιδιαίτερη διαθρεπτική αξία και ποιότητα.

To βραβείο παρέλαβαν οι κκ Σταύρος Κωνσταντινίδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της εταιρείας και ο Παντελής Κωνσταντινίδης Operation Manager, που ανήκει στην επόμενη
τρίτη κατά σειρά γενιά ιδιοκτητών της επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας