Οι πλήρως εμβολιασμένοι διεθνείς ταξιδιώτες με προορισμό τη Βρετανία, οι οποίοι δεν προέρχονται από χώρες που έχουν χαρακτηριστεί ως κόκκινες, θα μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα με τεστ πλευρικής ροής από τις 24 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωση η βρετανική κυβέρνηση.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες χρειάζεται να κάνουν τα ακριβά και χρονοβόρα τεστ PCR.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί, και οι περισσότεροι ταξιδιώτες κάτω των 18 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ πλευρικής ροής την ημέρα της άφιξης ή πριν τη δεύτερη ημέρα της άφιξης στο Ην. Βασίλειο. Η αλλαγή αυτή ισχύει και για όσους επιστρέφουν από διακοπές half-term, ενώ τα τεστ είναι διαθέσιμα προς κράτηση μέσω ιδιωτικών παρόχων.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας δήλωσε ότι η κράτηση για τεστ θα μπορεί να γίνεται από τις 22 Οκτωβρίου και οι επιβάτες θα πρέπει να «ανεβάζουν» μια φωτογραφία του ώστε να πιστοποιούν το αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό. Οποιοσδήποτε έχει θετικό αποτέλεσμα χρειάζεται να απομονώνεται και να κάνει τεστ PCR.

Επιδιώκουμε να διευκολύνουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό και να τα κάνουμε φθηνότερα, για όσους ταξιδεύουν είτε για εργασία είτε για να επισκεφθούν φίλους ή μέλη της οικογένειας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Sajid Javid.

Τα τεστ πλευρικής ροής θα είναι διαθέσμα αργότερα μέσα στο μήνα για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές half-term.

Η αλλαγή αυτή στα τεστ είναι δυνατή χάρη στην εκπληκτική πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμών, τόνισε ο υπουργός, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια τα ταξίδια καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό, πρόσθεσε.

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση τεστ για να πραγματοποιηθεί μετά την άφιξή τους στη χώρα στα ειδικά κέντρα που βρίσκονται σε ορισμένα αεροδρόμια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας