Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση θέτει σε δεκαήμερη καραντίνα τις αφίξεις από την  “πορτοκαλί” Γαλλία.

Ο λόγος γι αυτήν την εξαίρεση είναι η μεγάλη διασπορά της παραλλαγής Βήτα στη Γαλλία, την οποία φαίνεται να μην αντιμετωπίζει πολύ αποτελεσματικά το εμβόλιο AstraZeneca, με το οποίο έχουν εμβολιαστεί οι Βρετανοί.

Έτσι, όσοι επιστρέφουν από τη Γαλλία θα μπαίνουν σε καραντίνα 10ημερών στο σπίτι τους και θα κάνουν τεστ την 2η και την 8η ημέρα.

Η απόφαση, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε νέους προβληματισμούς στην ταξιδιωτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, με την Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων ΑΒΤΑ να δηλώνει:

“Κατανοούμε ότι η δημόσια υγεία έχει προτεραιότητα, όμως, η απόφαση για τη Γαλλία θα μειώσει την ήδη εύθραυστη εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια στο εξωτερικό… Οι συνεχείς αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα καθυστερήσουν κάθε σημαντική ανάκαμψη για την τουριστική βιομηχανία”.

Την ώρα, επίσης, που ανοίγουν τα ταξίδια στους πορτοκαλί προορισμούς, ο πρωθυπουργός Τζόνσον ξεκίνησε την δεκαήμερη απομόνωσή του στην εξοχική κατοικία στο Τσέκερς, έχοντας ειδοποιηθεί από την εφαρμογή του προγράμματος ιχνηλάτησης του NHS ως στενή επαφή του Υπουργού Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, που το Σάββατο γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η καραντίνα του Βρετανού πρωθυπουργού ενίσχυσαν τις φωνές ότι η επιστροφή στην κανονικότητα εξελίσσεται σε «φάρσα», δεδομένου ότι 530.000 πολίτες που ήρθαν σε επαφή με φορέα μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου  υποχρεώθηκαν σε απομόνωση, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις και τομείς της οικονομίας να στερηθούν προσωπικού.

Τα ημερήσια κρούσματα εξάλλου αυξάνονται: το Σάββατο ξεπέρασαν τις 54 χιλιάδες και την Κυριακή τις 48 χιλιάδες. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 43% σε εβδομαδιαία βάση και έχουν επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν στα μέσα Ιανουαρίου.

Αρκετοί επιστήμονες, τέλος, τόσο στη Βρετανία όσο και στο εξωτερικό, έχουν προειδοποιήσει ότι η αναμενόμενη περαιτέρω διασπορά του ιού μετά από την άρση των μέτρων ευνοεί την εμφάνιση μιας νέας, πιο ανθεκτικής στα εμβόλια παραλλαγής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας