Wahaca

Wahaca Δύο bespoke dining pods, με προκαθορισμένο χρόνο παραμονής και ποσό ελάχιστης κατανάλωσης, με μεξικάνικο μενού, στις όχθες του Τάμεση, φιλοδοξεί να προσθέσει μια ενδιαφέρουσα πτυχή στη σύγχρονη εστιατορική σκηνή.

Της Νικόλ Κηλίδη

Ένα καινοτόμο πείραμα του Wahaca στο Λονδίνο

WahacaΜπορεί η Μεξικάνικη κουζίνα κι η εν γένει κουλτούρα περί του fooding που τη συνοδεύει να εμπεριέχει τα στοιχεία των πολυπρόσωπων παρεών, του διαμοιρασμού των πιάτων, αλλά και της ποσότητας, εντούτοις η αλυσίδα Wahaca στη Μεγάλη Βρετανία λάνσαρε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project που αντίκειται σε ορισμένες από τις προαναφερθείσες παραδοχές. Βασικοί άξονές του; Η έμφαση στο στυλ, τον ρομαντισμό και τους λίγους καλεσμένους! Το όνομά του; «The Mexican Eye» ή αλλιώς δύο bespoke dining pods. To Wahaca ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007, έχοντας ως κίνητρο το πάθος και την αγάπη για το φρέσκο, τίμιο και καθαρό μεξικάνικο φαγητό.

Αποτέλεσε πνευματικό, μα και γευστικό… παιδί συνάμα των Thomasina Miers και Mark Selby, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη έμφαση στην αναδόμηση των έντονων γεύσεων, χρωμάτων και της εν γένει κουλτούρας της Μεξικάνικης κουζίνας που σχετίζεται με το social dining, τον διαμοιρασμό εξαιρετικών πιάτων, της παρεΐστικης λογικής του φαγητού, καθώς επίσης και των ενισχυμένων μερίδων. Σήμερα, η αλυσίδα διαθέτει 25 εστιατόρια σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, καθένα εκ των οποίων σχεδιαστικά έχει ρεαλιστικές αναφορές σε περιοχές και γειτονιές του Μεξικό, κάτι που… μεταφράζεται σε έντονα χρώματα, σχέδια και γκράφιτι, ξεφεύγοντας από τα συνήθη σομπρέρος, μαριάτσι και κάκτους. Πρόκειται για χαρούμενους όσο και δυναμικούς χώρους που παραπέμπουν στους δρόμους των πόλεων του Μεξικό και τη ζωντάνια που εκπέμπουν. Στο Wahaca οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν υπέροχο φαγητό και να γευτούν μια μοναδική εμπειρία από πολλά όσο και διαφορετικά στυλ μαγειρικής, τα οποία η Μεξικάνικη κουζίνα έχει να προσφέρει.

Τα «The Mexican Eye» εστιάζουν σε μια μοναδικά προσωποποιημένη γαστρονομική εμπειρία.”

Εγχείρημα στις όχθες του Τάμεση!

Το Southbank αποτελεί, ουσιαστικά, τη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση, η οποία ταυτόχρονα θεωρείται ως μια εξαιρετικά δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή, που βρίσκεται στην «καρδιά» της καλλιτεχνικής σκηνής της βρετανικής πρωτεύουσας. Η αλυσίδα μεξικάνικων εστιατορίων, Wahaca, επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο του Λονδίνου, ώστε να λανσάρει ένα project με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το «The Mexican Eye» που απαρτίζεται από δύο εξατομικευμένα (bespoke) πειραματικά dining pods, που εστιάζουν στη διασφάλιση μιας μοναδικά προσωποποιημένης γαστρονομικής εμπειρίας. Η ονομασία τους είναι άμεσα συνυφασμένη με την εμφάνισή τους, καθώς προσομοιάζουν με τον βολβό ενός ματιού, σε ένα ιδιαίτερα φροντισμένο, ρομαντικό όσο και ζεστό σκηνικό. Μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ μέχρι 6 άτομα. Είναι πλημμυρισμένα με «ζωντανά» χρώματα και παραδοσιακή υφαντή επίπλωση, ενώ την ίδια στιγμή συμπληρώνονται από ιδιαίτερα θεαματικές όσο και πλούσιες διακοσμήσεις με λουλούδια και πράσινο στο εξωτερικό τους, προκειμένου να διασφαλίσουν το αίσθημα της ιδιωτικότητας και της προστασίας από τα αδιάκριτα βλέμματα. Παράλληλα, ενδυναμώνεται η αίσθηση της εκλεκτικότητας.

Πλήρες end-to-end μενού!

WahacaΕκεί, η συνιδρύτρια κι επικεφαλής chef του Wahaca, Thomasina Miers, έχει δημιουργήσει ένα αποκλειστικό όσο και χορταστικό μενού που κοστίζει 28 λίρες το άτομο, μέσω του οποίου επιχειρεί να παρουσιάσει αντιπροσωπευτικό μέρος της μεξικάνικης γευστικής πρότασης. Για παράδειγμα, το μενού περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μια ευρεία γκάμα από μοιραζόμενα σνακ, όπως σπιτική γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας, κροκέτες πάπιας με καπνιστό ιβίσκο και σάλτσα chipotle, καθώς επίσης και τραγανές μπουκιές από κουνουπίδι. Επιπροσθέτως, σερβίρονται μια σειρά από διαμοιραζόμενα πιάτα που περιλαμβάνουν buttermilk tacos κοτόπουλου με ροζ τουρσί κρεμμύδια και πικάντικη μαγιονέζα, καβουρδισμένα tacos κολοκύθας με κρεμώδη μοσχοκάρυδο και σπόρους κολοκύθας, χοιρινά tacos, αργά μαγειρεμένα σε εσπεριδοειδή και μπαχαρικά κ.ο.κ.

Από το μενού, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπουν κι οι προτάσεις για το επιδόρπιο. Για την ακρίβεια, churros με πλούσια σος σοκολάτας, dulce de leche καραμέλας, brownie σοκολάτας και καρυδιών, το οποίο σερβίρεται με παγωτό αλατισμένης καραμέλας και σος dulce de leche. Καθώς τα στελέχη του Wahaca θεωρούν -και δικαίως- πως το αλκοόλ είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη μεξικάνικη κουλτούρα και την έννοια της διασκέδασης, προσφέρουν τα καλύτερα brand τεκίλας έναντι χρέωσης £11,95 ανά άτομο. Εξυπακούεται πως μια ευρεία γκάμα από κοκτέιλ τα οποία φτιάχνονται επί τόπου είναι διαθέσιμα προς παραγγελία.

2 ώρες, έως 6 άτομα και £200 ελάχιστη κατανάλωση

Όσο για την… πινελιά που αναμένεται να ολοκληρώσει μια ολοκληρωμένη όσο κι άκρως προσωποποιημένη εμπειρία, δεν είναι άλλη από την ύπαρξη ενός αποκλειστικού σερβιτόρου για καθένα από τα εξατομικευμένα πειραματικά dining pods. Τα «Mexican Eye», που άνοιξαν τις πόρτες τους στις αρχές Δεκεμβρίου και λειτουργούν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, διατίθενται ανά κράτηση για διάρκεια μέχρι δύο ωρών, ενώ υπάρχει ένα ποσό ελάχιστης κατανάλωσης ανά κράτηση που διαμορφώνεται στις 200 λίρες. Απώτερος σκοπός του project είναι να πραγματοποιήσει μια αισθητή αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, φιλοδοξώντας να απευθυνθεί σε πιο niche κοινό, λειτουργώντας μια παράλληλη γευστική διέξοδο, η οποία εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της κατασκευής της δεν θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί, αρκεί να ταιριάζει με το τοπίο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας