Χάρτα Διαφορετικότητας

Την Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε η Ελλάδα και έτσι αυτόματα έγινε η 23η Ευρωπαϊκή χώρα η οποία συντάσεται υπέρ της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να δώσει ώθηση στην ποικιλομορφία στις επιχειρήσεις, προτάσσοντας τα οφέλη στην ανάκαμψη της οικονομίας και στο ευρύτερο εταιρικό αποτύπωμα από την ενίσχυση της διαφορετικότητας, της ενσωμάτωσης και των ίσων ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον.

Χάρτα ΔιαφορετικότηταςΑυξημένα κέρδη, μεγαλύτερη σύνδεση με τους καταναλωτές, αλλά και προσέλκυση νέων ταλέντων αναδείχθηκαν ως τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και την ισότητα ευκαιριών, με τους ομιλητές να εντοπίζουν ως μεγαλύτερα προσκόμματα την έλλειψη παιδείας και τις ασυνείδητες προκαταλήψεις που επηρεάζουν τις καθημερινές αποφάσεις.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας στην Ελλάδα και το Εναρκτήριο Συνέδριο υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων, της ΚΕΔΕ-Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, και του ΣΕΒ, με την τιμητική υποστήριξη της ΕΑΣΕ-Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, του ΤΟΓΜΕ-Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ-Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, του ΕΣΕΔ-Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι ιδρυτικό Μέλος είναι ο Όμιλος ΟΤΕ, ενώ Μεγάλοι Χορηγοί είναι οι εταιρείες Accenture, Pfizer και Teleperformance Greece.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας