Ξεκίνησαν τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018

Τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 η έκθεση που χαράσσει τη ρότα της παγκόσμιας ναυτιλίας ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής και αύξηση 16% στις κρατήσεις εκθεσιακού χώρου.

Συνολικά 1.920 εκθέτες από 92 χώρες παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στα Ποσειδώνια 2018, το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Η ελληνική εμπορική ναυτιλία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και στην κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, προσφέροντας σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στη θάλασσα και στην ξηρά. H Έκθεση “Ποσειδώνια” είναι ο διαχρονικός θεσμός παγκόσμιας προβολής της ναυτιλίας μας, που συνιστά το καλύτερο παράδειγμα μιας δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα φετινά «Ποσειδώνια» παρίστανται ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) κ. Lim Kitack, και η Ευρωπαία Επίτροπος επί των Μεταφορών κας Violeta Bulc η παρουσία των οποίων προσδίδει επιπλέον βαρύτητα στην παγκόσμια απήχηση της οργάνωσης, η οποία επισφραγίζεται και από την επιβεβαιωμένη παρουσία Υπουργών Ναυτιλίας από επτά χώρες.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση, κάθε δύο χρόνια, αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας