Ξεκινούν έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο

Ξεκινούν έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο έπειτα από ομόφωνη έγκριση της σχετικής μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Το έργο με τίτλο «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο)» πήρε το «πράσινο φως» από την Δημοτική αρχή με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη να τονίζει ότι η αρχή και ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού έργου θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής συμβάλλοντας και στην αναπτυξιακή προοπτική της.

Ο κος. Μώραλης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σχετικά με το Μικρολίμανο λέγοντας ότι:

«Οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες που φτάσαμε να μιλάμε ουσιαστικά μετά από 4 χρόνια, για τη δημοπράτηση. Θυμίζω, βεβαίως, ότι έκανε να συνεδριάσει 13 μήνες η Επιτροπή Αιγιαλού και άλλους 12 και πλέον μήνες να βγει το ΦΕΚ. Είναι γνωστές οι καθυστερήσεις που υπάρχουν από την κεντρική διοίκηση που μας ξεπερνούν ως Δήμο. Η μελέτη είναι ολοκληρωμένη. Έχει περάσει Αρχιτεκτονική Επιτροπή και από τις αρμόδιες επιτροπές. Εφόσον ψηφιστεί σήμερα η σκοπιμότητα της μελέτης, θα κάνουμε Προγραμματική με την Περιφέρεια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, Ελεγκτικό Συνέδριο και Δημοπράτηση μέχρι τον Δεκέμβριο. Θα αλλάξει όλο το τοπίο και θα κάνει την περιοχή επισκέψιμη και θεωρώ και τις επιχειρήσεις πιο ισχυρές. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά του μοναδικού αυτού τοπίου, με σεβασμό στο περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας