Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπ. Τουρισμού

Το Υπουργείο Τουρισμού ξεκινά προγράμματα μετεκπαίδευσης για 1.075 εργαζομένους και πρόσκαιρα άνεργους στον τουριστικό τομέα για πρώτη φορά σε 13 πόλεις (παλαιότερα ήταν μόνο σε 4) της Ελλάδας με τις αιτήσεις να «ανοίγουν» από σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου έως και Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Πιο αναλυτικά, με την υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη, με την οποία ξεκινούν και θα πραγματοποιηθούν προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουρισμό.

Στόχος αυτών των προγραμμάτων που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του2018 είναι η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση στον τουριστικό τομέα και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, προβλέπεται η εισαγωγή 1.075 μετεκπαιδευομένων σε 44 συνολικά Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού με ανώτατο όριο 25 άτομα ανά τμήμα.

Οι προσαρασσόμενες θέσεις για εισαγωγή μετεκπαιδευομένων, αφορούν εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα ανέργους εμπειροτέχνες, ηλικίας έως 55 ετών, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα, κύρια και μη, στα καζίνο, και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής. Οι θέσεις καλύπτονται σε ποσοστό 20% από πρόσκαιρα άνεργους.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλο, Ιωάννινα, Πύργο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χίο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Τα 44 τμήματα, διάρκειας 380 ωρών το καθένα, αφορούν στις εξής ειδικότητες: υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική τέχνη, επισιτισμός, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία. Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ξεκινά τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018, με τη διαδικασία της ταχυμεταφοράς, της συστημένης επιστολής ή επιτόπια (αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου) όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 π.μ. έως τις 2.30 μμ. στις κατά τόπου γραμματείες των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού:

  • IEK Αναβύσσου ( αιτήσεις για Αθήνα και Χίο)
  • ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (αιτήσεις για Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βόλο)
  • ΙΕΚ Ρόδου (αιτήσεις για Ρόδο)
  • ΙΕΚ Κέρκυρας ( αιτήσεις για Κέρκυρα και Ιωάννινα)
  • ΙΕΚ Πελοποννήσου (αιτήσεις για Πύργο και Καλαμάτα)
  • ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης (αιτήσεις για Αλεξανδρούπολη)
  • ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου Κρήτης (αιτήσεις για Άγιο Νικόλαο και Χανιά)
  • Η διαδικασία της επιλογής θα γίνει βάσει συστήματος μοριοδότησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας