ξενοδοχειακός όμιλος Μεταξά

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Μεταξά αντιμετωπίζει δυσκολίες αναφορικά με την επένδυση που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια στην Σαντορίνη και συγκεκριμένα στην περιοχή Βλυχάδα.

Ενώ ο ξενοδοχειακός όμιλος Μεταξά εδώ και εννέα χρόνια –από το 2009- έχει εξασφαλίσει άδεια που αφορά επένδυση 11 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 67 δωματίων, εντούτοις συναντά μεγάλα εμπόδια στην αξιοποίηση της.

ξενοδοχειακός όμιλος Μεταξά
Η παραλία Βλυχάδα Νότια της Σαντορίνης

Το έργο στην Βλυχάδα δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς κάθε φορά που εμφανίζονταν οι μπουλντόζες για να αρχίσουν τις εργασίες, η σχετική άδεια ανακαλείται από την τοπική πολεοδομία και η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια και στο αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α).

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι η έναρξη των έργων υλοποίησης της επένδυσης σταμάτησε τέσσερις φορές μέχρι σήμερα μέσω διαδοχικών ανακλήσεων της αρχικής άδειας με την επίκληση περιβαλλοντικών λόγων παρά το γεγονός, πως ο όμιλος δικαιώθηκε νομικά σε όλες τις περιπτώσεις και το αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων έκρινε αβάσιμες τις ανακλήσεις και επέβαλλε την επανέκδοση της άδειας.

Η επέκταση ωστόσο του Ομίλου στη Σαντορίνη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς ήδη από τον Απρίλιο του 2016 ο όμιλος Μεταξά λειτουργεί το νεόδμητο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, 50 δωματίων, στην Οία. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο όμιλος Μεταξά αποκτούσε παρουσία σε τουριστικό προορισμό εκτός Κρήτης, όπου διατηρεί επί χρόνια ηγετική θέση στον ευρύτερο τουριστικό πόλο της Χερσονήσου στο Ηράκλειο.

Συνεχίζονται οι επενδύσεις στην Κρήτη

ξενοδοχειακός όμιλος Μεταξά
Ο κος. Ανδρέας Μεταξάς

Από το 2015 έχει εισέλθει σε έναν κύκλο επέκτασης των δραστηριοτήτων του στην ανατολική Κρήτη στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού ο οποίος προβλέπει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 250 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 15ετίας καθώς σχεδιάζεται Σαντορίνη και Κρήτη να αποτελέσουν τους δύο πυλώνες ανάπτυξής του τα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας