υδροπλάνων

Το αίτημα για επαναφορά των υδροπλάνων στη λίμνη Παμβώτιδα διατυπώνει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με αφορμή την άφιξη του πρώτου ιδιωτικού υδροπλάνου στα Γιάννενα.

Το υδροπλάνο που προσγειώθηκε για δύο ημέρες στην περιοχή μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης και την καταλυτική βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας ανήκει στη Hellenic Seaplane Association, που εκπροσωπεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και έχει συσταθεί για να προωθήσει την χρησιμότητα των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων αναφέρει τις δυνατότητες που έχουν τα υδροπλάνα τονίζοντας ότι θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Κύρια χαρακτηριστικά τους σύμφωνα με τους ξενοδόχους είναι η ασφάλεια, η ευελιξία, αλλά και η πολυχρηστικότητα τους, καθώς δύνανται να εκτελέσουν διάφορα είδη πτήσεων όπως τακτικές επιβατικές, τσάρτερ, περιηγητικές, φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, τύπος, δέματα κ.λπ.), νοσοκομειακές, έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης κ.ά. τέλος είναι ένα ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσον που συνυπάρχει αρμονικά με πλοία, ιδιωτικά σκάφη, αλιευτικά κ.α.

«Όλα αυτά τα χρόνια δόθηκαν σαφή και ασφαλή δείγματα γραφής της αξιοπιστίας των υδροπλάνων, καθώς δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα ούτε από τις πτήσεις τους (ξεπέρασαν τις 15.000 μεταφέροντας περισσότερους από 180.000 επιβάτες ) ούτε από την λειτουργία τους.

Τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για την χώρα μας μια αξιόπιστη λύση ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως η ύπαρξη πιστοποιημένου υδατοδρομίου στη λίμνη Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση η παρουσία υδροπλάνων σε αυτήν, προσθέτει μια σημαντικότατη υπεραξία, καθώς με τη χρήση αυτού του νέου μεταφορικού μέσου θα παρέχεται στους επισκέπτες της περιοχής ένας πρωτοποριακός και άκρως ελκυστικός τρόπος μετακίνησης, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές άφιξης και αναχώρησης. Πιο συγκεκριμένα, τα Γιάννενα Θα μπορούν να συνδεθούν με εγχώριους τουριστικούς προορισμούς αλλά και με εξωχώριους και αντίστροφα και μάλιστα με απευθείας πτήσεις. Π.χ. Μπορούμε άμεσα να συνδεθούμε με την Κροατία ,την Αλβανία και την Ιταλία», καταλήγει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας