Ναυτιλίας

Το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τονίζεται πως για όσο διάστημα βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επιτρέπεται το κολύμπι στη θάλασσα, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, το ψαροντούφεκο, οι καταδύσεις κλπ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει: «Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό  Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και  ως εκ τούτου απαγορεύονται».

Η διευκρινιστική ανακοίνωση εκδόθηκε έχοντας ως στόχο, προφανώς, να αποφευχθεί τις επόμενες ημέρες τυχόν συνωστισμός σε παραλίες της χώρας, μιας και μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βελτίωση του καιρού και άνοδο της θερμοκρασίας το επόμενο διάστημα.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία που να δείχνουν ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε και κάμψη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την εποχική γρίπη. Αντιθέτως τα δεδομένα έδειξαν ότι σε χώρες, όπως η Αυστραλία που είχε καλοκαίρι, ο ιός εξαπλώθηκε και υπήρξαν και εκεί προβλήματα παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επιπλέον η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, καθώς εξετάζεται να μπει χρονικό όριο στις μετακινήσεις και να χρησιμοποιείται μόνο το SMS, εξαιρουμένων των εγγράφων για την μετάβαση από και προς την εργασία. Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ίσως και σήμερα. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την πορεία εξάπλωσης του ιού, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από το κύριο που είναι ότι έχουν σωθεί με αυτό τον τρόπο πολλές ζωές, το γεγονός αυτό επιτρέπει και μια σχετική αισιοδοξία για έναρξη της τουριστικής σεζόν τον Ιούνιο, αν φυσικά συνεχίσει η εικόνα να είναι ίδια. Οι αρμόδιοι φορείς τονίζουν ότι ο τρέχων μήνας θα είναι καθοριστικός για την εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας