Υπ. Ναυτιλίας: Επιχορήγηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Επιχορήγηση ύψους 2,500€ ενέκρινε το Υπουργείο Ναυτιλίας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με σκοπό τη διοργάνωση του 1ου συνεδρίου με θέμα την ιστορική αξία του Βαθέος Αστυπάλαιας. Η χορήγηση ήρθε σε συνέχεια των αποφάσεων για επιχορήγηση Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, των οποίων το επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται στα νησιά.

Το συνέδριο, που για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα, διοργανώνεται στις 14 Ιουλίου από τη Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σαν θέμα έχει «Βαθύ Αστυπάλαιας – Πέντε χρόνια έρευνας σε ένα διαχρονικό παλίμψηστο του Αιγαίου». Οι αρχαιολογικές σκαπάνες, που έχουν γίνει στο Bαθύ Αστυπάλαιας, αποδεικνύουν ότι αυτός ο μικρός οικισμός της 3ης χιλιετίας π.Χ., διαδραμάτιζε έναν σημαντικό και διαχρονικό ρόλο στην εποπτεία των θαλάσσιων δρόμων του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Το συνέδριο που θα αποτελέσει το βήμα για την παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων και των επιστημονικών απόψεων, πρόκειται να αναδείξει την ιστορική σημασία που είχε η Αστυπάλαια κατά τους ιστορικούς χρόνους. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε πως η στήριξη των νησιωτικών ερευνητικών έργων των πανεπιστημιακών ομάδων της χώρας αποτελεί μια συνειδητή επιλογή καθώς δίνεται η ευκαιρία να έρθει στο φως ο αρχαιολογικός πλούτος των νησιών και η ιστορία τους και να δημιουργηθεί επιπλέον τουριστικό ενδιαφέρον που θα αυξήσει την επισκεψιμότητας σε αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας